Groep H: Valencia klopt Lyon, Gent onderuit bij Zenit

Valencia heeft Olympique Lyon de tweede domper van het nog jonge Champions League-seizoen bezorgd door in Frankrijk te winnen: 0-1. AA Gent ging bij Zenit Sint-Petersburg onderuit.

Olympique Lyon - Valencia 0-1
Beiden ploegen kenden een valse start aan het Champions League-seizoen, maar het was Valencia dat zich daar dinsdagavond van herstelde. Na de thuisnederlaag (2-3) tegen Zenit Sint-Petersburg uit de eerste speelronde, ging het er in Frankrijk met de volle buit vandoor.

De Spanjaarden kregen voor rust sowieso de beste kansen. Pablo Piatti trof al vroeg de benen van Lyon-keeper Anthony Lopes en Aymen Abdennour kopte tegen de paal. Daar stelden de Fransen een vrije trap van Mathieu Valbuena - eveneens tegen de paal - tegenover. Een raak afstandschot van Sofiane Feghouli betekende kort voor de pauze de ruststand: 0-1. Dat bleek ook de eindstand.

Zenit Sint-Petersburg - AA Gent 2-1
De Belgische landskampioen hield aan het eerste duel - thuis tegen Lyon - nog met hangen en wurgen een punt over, maar bleven in de ontmoeting in Rusland met lege handen achter. Krachtpatser Hulk zette verdediger Rafinha nog voor rust aan de linkerkant opzij, waarna zijn voorzet knap werd binnengekopt door Artem Dzyuba.

Waar Gent voor rust al niet veel onderdeed voor Zenit, kwamen de ploeg van Hein Vanhaezebrouck na de pauze zelfs op gelijke hoogte. Een mooie voorzet van voormalig SC Heerenveen-speler Sven Kums werd door Thomas Matton binnegetikt. Maar op aangeven van wederom Hulk herstelde Oleg Shatov de Russische voorsprong en bezegelde hij het lot van de Belgen.

Zenit is na twee duels de soevereine koploper met zes punten. Achter Valencia (drie punten) hebben Olympique Lyon en AA Gent door hun onderlinge gelijkspel in de eerste speelronde allebei een punt.