AA Gent wint eindelijk weer eens

Standard Luik eindigde het competitieduel met AA Gent zondag met negen man. Het was daarmee een welkome opponent voor de thuisploeg en landskampioen, die na ruim een maand weer eens de drie punten pakte (4-1).

AA Gent worstelde de laatste tijd met zijn vorm. De regerend kampioen van België beleefde woensdag weliswaar een geslaagd debuut in de Champions League (1-1 tegen Olympique Lyon, ondanks twee rode kaarten), maar de laatste zege in eigen land dateerde van 16 augustus.

Dat succes tegen Sint-Truiden kreeg zondag na vier remises op rij eindelijk een vervolg. Standard Luik, dat met zeven punten in de gevarenzone bivakkeert, kwam nog wel goed uit de startblokken. In de tweede minuut opende Anthony Knockaert de score namens de Waalse gasten.

Maar nog in de eerste helft kondigde de zege van Gent zich aan. Voormalig SC Heerenveen-speler Sven Kums zorgde voor de gelijkmaker, waarna op slag van rust de wedstrijd in het voordeel van de Buffalo's kantelde. Standard-verdediger Dino Arslanagic kreeg rood na het onreglementair afstoppen van de doorgebroken Laurent Depoitre.

In de extra tijd van de eerste helft bracht Danijel Milicevic uit een vrije trap vervolgens de 2-1 op het scorebord. Na de rust buitte AA Gent de numerieke meerderheid alleen uit via Thomas Matton. Hij scoorde kort voordat Damien Dussaut de tweede verdediger van Standard was die de rode kaart kreeg. In de laatste minuut was de invaller opnieuw trefzeker: 4-1.