VI Live: blik terug op mooie Champions League-avond

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt. Vanavond volop aandacht voor de tweede speeldag in de Champions League.

VI Live: blik terug op mooie Champions League-avond

Hiermee is de VI Live voor vanavond afgesloten. Morgen zijn we er uiteraard weer bij als Ajax, AZ en FC Groningen uitkomen in de Europa League.

22.40 uur: EINDSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE

GROEP E
Bayer Leverkusen - BATE Borisov 4-1
AS Roma - Barcelona 1-1

GROEP F
Dinamo Zagreb - Arsenal 2-1
Olympiakos Piraeus - Bayern München 0-3

GROEP G
Dinamo Kiev - FC Porto 2-2
Chelsea - Maccabi Tel Aviv 4-0

GROEP H
Valencia - Zenit Sint-Petersburg 2-3
AA Gent - Olympique Lyon 1-1

Mario Götze maakte zijn tweede goal van het seizoen op bezoek bij Olympiakos Piraeus.
Mario Götze maakte zijn tweede goal van het seizoen op bezoek bij Olympiakos Piraeus.

22.35 uur: PENALTY'S IN GRIEKENLAND EN GENT
In de slotfase zijn er penalty's voor Olympique Lyon en Bayern München. In Griekenland benut Thomas Müller het buitenkansje (0-3), maar Alexandre Lacazette stuit op doelman Matz Sels, waardoor het 1-1 blijft. Thomas Foket kreeg bij Gent het tweede rood voor het veroorzaken van de penalty.

22.34 uur: DINAMO KIEV KNOKT ZICH TERUG
FC Porto heeft niet lang van de voorsprong kunnen genieten. Vitali Buyalsky profiteert van chaos bij een vrije trap en zet Dinamo Kiev op 2-2.

22.31 uur: GOAL VOOR GÖTZE
Mario Götze is niet zeker van een basisplaats bij Bayern München, maar doet als invaller wel van zich spreken. Collega-invaller Kingsley Coman geeft voor, Götze vindt na een knappe aanname de verre hoek: 0-2.

22.28 uur: ANDERMAAL ABOUBAKAR
Daar is het andermaal raak voor Vincent Aboubakar! Ditmaal schiet de Kameroense spits raak uit een corner van FC Porto: 1-2.

22.25 uur: CESC COMPLETEERT CHELSEA-KWARTET
Het kwartet Chelsea-goals is compleet. Maccabi-doelman Predrag Rajkovic kan het schot van Loïc Rémy nog keren, maar de rebound is een prooi voor Cesc Fabregas: 4-0. Het komt manager José Mourinho na de moelijke competitiestart op steun van de fans te staan.

Christophe Jallet is dankbaar voor de 0-1, maar Olympique Lyon moest meteen daarna de gelijkmaker slikken.
Christophe Jallet is dankbaar voor de 0-1, maar Olympique Lyon moest meteen daarna de gelijkmaker slikken.

22.23 uur: REDDINGSBOEI ARSENAL?
Theo Walcott breekt op snelheid door en biedt Arsenal mogelijk toch nog een reddingsboei door de 2-1 te maken tegen Dinamo Zagreb. Pakken The Gunners nog een punt met tien man?

22.22 uur: BAYER BEULT BATE AF
De schade loopt steeds meer op voor BATE Borisov. Hakan Çalhanoglu maakt er vanaf de stip met zijn tweede van de avond 4-1 van voor Bayer Leverkusen.

22.19 uur: WEERWOORD WITSEL
Het weerwoord van Zenit Sint-Petersburg laat niet lang op zich wachten in Valencia. Axel Witsel zet de kampioen van Rusland snel na de gelijkmaker van André Gomes weer op voorsprong. Via de binnenkant van de paal schuift de Belg binnen: 2-3.

22.17 uur: VALENCIA COMPLETEERT COMEBACK
De comeback van Valencia is compleet. Waar Yuri Lodygin er bij de aansluitingsgoal van João Cancelo al niet best uitzag, is dat ook nu weer het geval. De sluitpost van Zenit Sint-Petersburg heeft geen antwoord op het houdbare schot van André Gomes.

22.12 uur: GENT KNOKT ZICH TERUG
AA Gent geeft zich met tien man niet gewonnen. Kort na de 0-1 van Christophe Jallet brengt Danijel Milicevic vanuit een moelijke hoek de hoop in de Belgische harten weer terug: 1-1.

22.10 uur: KNAPPE KOPBAL JALLET
AA Gent lijkt te gaan verliezen bij het debuut in de Champions League. Invaller Christophe Jallet komt bij de eerste paal goed voor zijn man en stuurt de bal met het hoofd knap richting de verre hoek: 0-1 voor Olympique Lyon.

22.07 uur: DIEGO COSTA SCOORT WEER EENS
Diego Costa brengt de overwinning van Chelsea tegen Maccabi Tel Aviv in veilige haven. De Spaanse international schiet de bal in de kruising tegen Maccabi Tel Aviv, zijn tweede goal van het seizoen en zijn eerste namens Chelsea in de Champions League. Zijn laatste CL-goal dateerde van 30 april 2014, namens Atlético Madrid tegen Chelsea (!)

Rafinha moest het veld kort na zijn invalbeurt alweer per brancard verlaten.
Rafinha moest het veld kort na zijn invalbeurt alweer per brancard verlaten.

22.05 uur: RAMPZALIGE INVALBEURT RAFINHA
Rafinha beleeft een rampzalige invalbeurt. De Braziliaanse invaller wordt neergehaald door Radja Nainggolan en lijkt daar een ernstige blessure aan over te houden.

22.03 uur: EERSTE GOAL CHICHARITO
Het eerste doelpunt van Javier Hernández in dienst van Bayer Leverkusen is een feit. Chicharito zet de Duitsers op een 3-1 voorsprong tegen BATE Borisov.

22.02 uur: DINAMO VERDUBBELT MARGE
Het lijkt gedaan met Arsenal. Dinamo Zagreb verdubbelt in de 57ste minuut de marge. Júnior Fernandes torent boven de verdedigers van The Gunners uit en kopt de 2-0 op het scorebord.

21.57 uur: KNAPPE GOAL CANCELO
Er is nog hoop voor Valencia. Na een kortgenomen corner ziet João Cancelo dat er in de korte hoek ruimte is. Met een knap schot verschalkt de Portugese rechtsback Yuri Lodygin vanuit een moelijke hoek: 1-2.

21.55 uur: MAZZELGOAL MÜLLER
Bayern München was voor rust vooral via Robert Lewandowski al meerdere keren gevaarlijk. Thomas Müller probeert de Poolse spits met een voorzet te bereiken, maar ziet die tot zijn verbazing bij de tweede paal binnenzeilen.

21.53: CARAMBOLE VAN ÇALHANOGLU
Vroeg in de tweede helft stelt Bayer Leverkusen orde op zaken tegen BATE Borisov. Met een van richting veranderd schot maakt Hakan Çalhanoglu de 2-1.

21.52 uur: SUAREZ DOET SZCZESNY PIJN
We zijn nauwelijks onderweg in de tweede helft of Luis Suarez doet al weer van zich spreken. De Uruguayaanse spits gaat hard door op Wojciech Szczesny als de doelman van AS Roma de bal wil pakken. De Pool moet geblesseerd van het veld.

21.36 uur: GEEN GOALS IN GENT EN GRIEKENLAND
Het is rust bij de acht Champions League-wedstrijden. Alleen bij Olympiakos Piraeus - Bayern München en AA Gent - Olympique Lyon is nog niet gescoord.

GROEP E
Bayer Leverkusen - BATE Borisov 1-1
AS Roma - Barcelona 1-1

GROEP F
Dinamo Zagreb - Arsenal 1-0
Olympiakos Piraeus - Bayern München 0-0

GROEP G
Dinamo Kiev - FC Porto 1-1
Chelsea - Maccabi Tel Aviv 2-0

GROEP H
Valencia - Zenit Sint-Petersburg 0-2
AA Gent - Olympique Lyon 0-0

Vincent Aboubakar kopte Iker Casillas en Bruno Martins Indi naast Dinamo Kiev.
Vincent Aboubakar kopte Iker Casillas en Bruno Martins Indi naast Dinamo Kiev.

21.34 uur: OSCAR SCHIET WEL RAAK
Na de eerdere misser van Eden Hazard schiet Oscar nu wel raak vanaf elf meter. Een overtreding op de ingevallen Diego Costa, de vervanger van de geblesseerde Willian, bezorgde Chelsea de tweede penalty van de avond tegen Maccabi Tel Aviv.

21.32 uur: PRACHTIGE REDDING CASILLAS
Iker Casillas bewijst in zijn 151ste Champions League-wedstrijd nog steeds te kunnen keepen. Met een sierlijke zweefduik houdt hij Andriy Harmash van scoren af.

21.30 uur: KIEZELHARDE KNAL HULK
Vlak voor rust verslechtert het uitzicht van Valencia op een goed resultaat tegen Zenit Sint-Petersburg. Opnieuw is het Hulk die de trekker overhaalt voor de Russen. Van grote afstand knalt hij kiezelhard raak: 0-2.

21.28 uur: OOK ROOD VOOR DEJAEGERE
Vrijwel tegelijkertijd moet ook AA Gent verder met een man minder. Brecht Dejaegere krijgt terecht een rode kaart voor een smerige overtreding op Maxime Gonalons.

21.25 uur: ARSENAL VERDER MET TIEN MAN
Het is voorlopig niet de avond van Arsenal. Olivier Giroud moet vijf minuten voor rust met zijn tweede gele kaart van het veld. De ploeg van Arsène Wenger zal met tien man de 1-0 achterstand tegen Dinamo Zagreb moeten goedmaken.

21.16 uur: FLORENZI MAAKT WERELDGOAL
Een werelddoelpunt van Alessandro Florenzi! De rechtsback sprint na balverlies van Barcelona naar voren en schiet vanaf de zijlijn, op een meter of vijftig van het doel van Marc-André ter Stegen, de bal via de binnenkant van de paal in het doel: 1-1.

Luis Suarez stond zo ongeveer op de doellijn toen hij de 0-1 maakte tegen AS Roma.
Luis Suarez stond zo ongeveer op de doellijn toen hij de 0-1 maakte tegen AS Roma.

21.14 uur: KUIPERS ONTHOUDT SUAREZ PENALTY
Luis Suarez schreeuwt om een penalty, maar scheidsrechter Björn Kuipers weigert naar de stip te wijzen nadat de Uruguayaan werd geraakt door AS Roma-doelman Wojciech Szczesny.

21.12 uur: ARSENAL OP ACHTERSTAND
Nadat Arsenal enkele dotten van kansen heeft gemist, komt Dinamo Zagreb enigszins verrassend op voorsprong. Josip Pivaric frommelt de bal via de handen van David Ospina en het been van Alex Oxlade-Chamberlain in het doel. Olivier Giroud had zojuist geen geluk toen hij de paal raakte.

21.10 uur: ABOUBAKAR SLAAT TERUG
Drie minuten na de 1-0 van Dinamo Kiev komt FC Porto alweer op gelijke hoogte. Vincent Aboubakar zet de ploeg van Bruno Martins Indi met een ferme kopbal op gelijke hoogte uit een voorzet van Miguel Layún.

21.07 uur: SUAREZ KOPT RAAK
AS Roma heeft het bijna 25 minuten volgehouden, maar daar is toch echt de 0-1 voor Barcelona. Luis Suarez kopt van dichtbij raak uit een voorzet van Ivan Rakitic. Suarez krijgt het op een meter van het doel voor elkaar om nog bijna over te koppen...

21.06 uur: MARTINS INDI STAAT ACHTER
Bruno Martins Indi en Iker Casillas komen in Oekraïne op achterstand. Oleh Husyev tikt van dichtbij de 1-0 binnen voor Dinamo Kiev.

Eden Hazard baalde als een stekker na het missen van zijn penalty.
Eden Hazard baalde als een stekker na het missen van zijn penalty.

21.03 uur: MAZZELTJE VOOR CHELSEA
Het zit Chelsea ook een keer mee. Willian gaat achter een vrije bal staan en ziet zijn als voorzet bedoelde inzet langs alles en iedereen in het doel van Maccabi Tel Aviv gaan. Tien minuten na de misser van Eden Hazard staat het alsnog 1-0.

21.01 uur: GOED BEGINT VOOR GENT
AA Gent begint sterk aan de eerste wedstrijd in de Champions League. Spits Laurent Depoitre breekt door de defensie van Olympique Lyon, maar raakt oog in oog met Anthony Lopes de lat.

20.58 uur: BATE BIJT VAN ZICH AF
Als Bayer Leverkusen na de vroege goal van Admir Mehmedi dacht een gemakkelijke avond te krijgen, komt het bedrogen uit. BATE Borisov komt op gelijkte hoogte. Uit een corner kopt Igor Stasevich via de borst van Roberto Hilbert raak: 1-1.

20.54 uur: VUURDOOP VALENCIA-GROENTJE
De onervaren Valencia-doelman Jaume Domenech wordt ongroend door Hulk. Tijdens het tweede optreden van de onervaren Spanjaard, zijn eerste Champions League-duel, schiet Hulk op aangeven van Danny al in de negende minuut raak in de verre hoek.

20.52 uur: NIKS LUKT BIJ CHELSEA
Pffff! Bijna niks lukt dit seizoen nog bij Chelsea. Eden Hazard schiet huizenhoog over vanaf elf meter, na een overtreding van Maccabi Tel Aviv-doelman Predrag Rajkovic op Willian.

20.50 uur: LEVERKUSEN SNEL OP VOORSPRONG
Dat belooft een helse avond te worden voor BATE Borisov. Admir Mehmedi scoort fraai met buitenkant rechts na defensief gepruts van de Wit-Russen. Bayer Leverkusen staat met 1-0 voor.

Bayer Leverkusen mag als eerste feestvieren door een doelpunt van Admir Mehmedi.
Bayer Leverkusen mag als eerste feestvieren door een doelpunt van Admir Mehmedi.

20.45 uur: AFTRAP CHAMPIONS LEAGUE
De acht wedstrijden van de tweede speeldag van de Champions League gaan van start. GROEP E
Bayer Leverkusen - BATE Borisov
AS Roma - Barcelona

GROEP F
Dinamo Zagreb - Arsenal
Olympiakos Piraeus - Bayern München

GROEP G
Dinamo Kiev - FC Porto
Chelsea - Maccabi Tel Aviv

GROEP H
Valencia - Zenit Sint-Petersburg
AA Gent - Olympique Lyon

20.30 uur: DEBUTANT GENT MET OUDE BEKENDEN
AA Gent debuteert vanavond in de Champions League. De Belgische kampioen start thuis tegen Olympique Lyon met een oude bekenden. Voormalig SC Heerenveen-speler Sven Kums is aanvoerder, Nana Asare (ex-FC Utrecht) vormt samen Lasse Nielsen (ex-NEC) de flanken van de driemansverdediging.
Opstelling AA Gent: Sels; Nielsen, Mitrovic, Asare; Foket, Kums, Renato Neto, Dejaegere; Milicevic; Depoitre, Simon.
Opstelling Olympique Lyon: Lopes; Rafael, Yanga-Mbiwa, Umtiti, Morel; Ferri, Gonalons, Tolisso; Valbuena; Lacazette, Beauvue.

20.20 uur: KUIPERS FLUIT TOPPER IN ROME
Bruno Martins Indi is vanavond de enige Nederlandse speler op de velden in de Champions League, maar met Björn Kuipers en zijn arbitrale team staan er ook in Rome tijdens AS Roma - Barcelona een paar Nederlanders binnen de lijnen.

Björn Kuipers komt vanavond in Rome Lionel Messi weer eens tegen.
Björn Kuipers komt vanavond in Rome Lionel Messi weer eens tegen.

20.15: MESSI JONGSTE CL-CENTURIONLionel Messi speelt vanavond zijn honderdste wedstrijd in de Champions League. Nooit eerder deed een speler dat op zo'n jonge leefijd als Messi: 28 jaar en 84 dagen oud. Raúl had het vorige record in handen met 28 jaar en 239 dagen.

20.10 uur: VALENCIA GOOIT DOELMAN VOOR DE LEEUWENBij afwezigheid van Diego Alves en Mathew Ryan maakt Jaume Doménech vanavond zijn debuut voor Valencia in de Champions League. De 24-jarige sluitpost staat pas voor zijn tweede optreden op het hoogste niveau en krijgt met Zenit Sint-Petersburg meteen te maken met klasbakken als Danny en Hulk.Opstelling Valencia: Doménech; João Cancelo, Mustafi, Abdennour, Gayá; Enzo Pérez, Javi Fuego; Feghouli, Parejo, Piatti; Negredo.Opstelling Zenit Sint-Petersburg: Lodygin; Smolnikov, Garay, Lombaerts, Criscito, Anyukov; Javi García, Danny, Witsel; Dzyuba, Hulk.

20.05 uur: CHICHARITO SLIJPT DE MESSENIn Duitsland zal Javier Chicharito Hernández staan te trappelen om gehakt te maken van de defensie van BATE Borisov. De Wit-Russen incasseerden vorig seizoen in een dubbele ontmoeting met Shakhtar Donetsk nog acht goals van Luiz Adriano, nu staat met de Mexicaanse spits opnieuw een gerenommeerde goalgetter tegenover hun. De van Manchester United overgenomen spits houdt Stefan Kiessling voor het eerst op de bank.Opstelling Bayer Leverkusen: Leno; Hilbert, Tah, Papadopoulos, Wendell; Kampl, Bender; Bellarabi, Çalhanoglu, Mehmedi; Hernández.

Javier Hernández zal erop gebrand zijn het net te laten bollen tegen BATE Borisov.
Javier Hernández zal erop gebrand zijn het net te laten bollen tegen BATE Borisov.

20.00 uur: BAYERN MET BEKENDE NAMENTrainer Josep Guardiola heeft bij afwezigheid van Arjen Robben weinig veranderd aan het elftal dat zaterdag met grote moeite van FC Augsburg won (2-1). Juan Bernat komt erin voor Rafinha, verder laat de Spaanse tacticus iedereen staan.Opstelling Bayern München: Neuer; Lahm, Boateng, Alaba, Bernat; Vidal, Xabi Alonso, Thiago; Müller, Lewandowski, Douglas Costa.

19.55 uur: OOK WENGER ROULEERTNet als José Mourinho heeft ook Arsène Wenger gerouleerd met zijn spelers. Zo start op bezoek bij Dinamo Zagreb niet Petr Cech maar David Ospina in het doel. Mathieu Debuchy maakt als rechtsback zijn opwachting, terwijl Mikel Arteta en Olivier Giroud de voorkeur krijgen boven Francis Coquelin en Theo Walcott. Kieran Gibbs houdt Nacho Monreal op de bank, terwijl Alex Oxlade-Chamberlain de vervanger is van Aaron Ramsey.Opstelling Arsenal: Ospina; Debuchy, Koscielny, Gabriel, Gibbs; Arteta, Santi Cazorla; Oxlade-Chamberlain, Özil, Alexis Sánchez; Giroud.

19.50 uur: DEBUTANT BIJ CHELSEA, TERRY OP DE BANKChelsea-manager José Mourinho kondigde na de nederlaag tegen Everton al aan te gaan wisselen. Het heeft tot gevolg dat John Terry thuis tegen Maccabi Tel Aviv op de bank begint. De van FC Augsburg overgekomen Abdul Rahman Baba maakt als linksback zijn debuut. Ook Ruben Loftus-Cheek en Loïc Rémy starten in de basis.Opstelling Chelsea: Begovic; Azpilicueta, Zouma, Cahill, Baba; Loftus-Cheek, Fabregas; Willian, Oscar, Hazard; Rémy.

19.45 uur: BIJZONDERE AVOND LUIS ENRIQUEDe opstellingen voor de kraker tussen AS Roma en Barcelona zijn er. Voor trainer Luis Enrique is het een bijzondere avond. De coach van Barcelona begon zijn loopbaan als hoofdtrainer in het Stadio Olimpico. Daar ontbreekt Miralem Pjanic door een blessure. Bij de Catalanen vervangt Sergi Roberto de geblesseerde Dani Alves.Opstelling AS Roma: Szczesny; Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne; Nainggolan, De Rossi, Keita; Salah, Dzeko, Iago Falqué.Opstellign Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Mathieu, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

Iker Casillas kan dit seizoen een flinke slag slaan als meest ervaren CL-speler aller tijden. Xavi speelt inmiddels in Qatar.
Iker Casillas kan dit seizoen een flinke slag slaan als meest ervaren CL-speler aller tijden. Xavi speelt inmiddels in Qatar.

19.35 uur: CASILLAS EVENAART XAVIDe eerste opstellingen stromen binnen. Iker Casillas staat zoals verwacht onder de lat bij FC Porto, waar ook Bruno Martins Indi een basisplaats heeft. In zijn eerste Champions League-wedstrijd voor de Portugezen evenaart de Spaanse doelman zijn landgenoot Xavi. Beide hebben nu 151 duels gespeeld in het miljoenenbal, een record.Opstelling FC Porto: Casillas; Maxi Pereira, Maicon, Martins Indi, Layún; Danilo, Rúben Neves, Herrera, André André; Aboubakar, Brahimi.

19.30 uur: ARSENAL WÉÉR VAN DE PARTIJArsenal speelt vanavond op bezoek bij Dinamo Zagreb in het Maksimir Stadion. De ploeg van manager Arsène Wenger is voor de achttiende keer op rij van de partij. Alleen Real Madrid doet al langer mee in het miljoenenbal. De Koninklijke is bezig aan de negentiende opeenvolgende deelname.

19.25 uur: MESSI JAAGT OP RONALDOIn Rome zullen de schijnwerpers gericht zijn op Lionel Messi, die zijn honderdste CL-wedstrijd speelt. De Argentijnse aanvaller van Barcelona zag Cristiano Ronaldo gisteravond drie treffers uitlopen. Op de lijst van topscorers aller tijden staat de Portugese vedette van Real Madrid nu bovenaan met tachtig goals, vóór Messi (77).

De honderd wedstrijden van Lionel Messi in de Champions League.
De honderd wedstrijden van Lionel Messi in de Champions League.

19.20 uur: MISSION IMPOSSIBLE VOOR BARCELONABarcelona is vanavond een van de zestien clubs die in actie komt. Op bezoek bij AS Roma begint de ploeg van trainer Luis Enrique statistisch gezien aan een onmogelijke missie; nooit eerder prolongeerde een club zijn titel in de Champions League. AC Milan was in 1989 en 1990 de laatste die daarin slaagde, in het Europa Cup I-tijdperk.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Alle standen zijn hier terug te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.