Groep G: Willian redt Mourinho, FC Porto overtuigt

Chelsea heeft met veel moeite een einde gemaakt aan een reeks van vier wedstrijden zonder overwinning. FC Porto gaat fier aan kop in Groep G van de Champions League.

Chelsea - Dinamo Kiev 2-1
De druk op manager José Mourinho had de laatste weken grootse vormen aangenomen, aangezien de Portugees Chelsea liefst vier wedstrijden op rij niet naar een overwinning had geleid. Tegen Dinamo Kiev, dat de Londense club twee weken terug thuis nog op 0-0 hield, moest het gaan gebeuren. Maar opnieuw had de regerend kampioen van Engeland het zwaar.

Elf minuten voor rust kreeg Chelsea echter hulp van Aleksandar Dragovic, die een voorzet van Willian achter zijn eigen doelman kopte. Lang leek dit doelpunt goed voor de overwinning, maar in de 78ste minuut kreeg Dragovic heel Stamford Bridge stil. Hij trok de stand gelijk en leek daarmee de druk op Mourinho extra op te voeren.

Vijf minuten later redde Willian zijn manager, want hij zorgde alsnog voor de overwinning. De Braziliaan krulde een vrije trap binnen, waardoor hij de eindstand bepaalde op 2-1. Chelsea komt daardoor op zeven punten uit vier duels. Het neemt daardoor de tweede plaats in Groep G over van Dinamo Kiev.

Maccabi Tel Aviv - FC Porto 1-3
FC Porto kende totaal geen problemen met Maccabi Tel Aviv, dat ook na vier wedstrijden op nul punten blijft staan. Voor rust scoorde alleen Tello namens de bezoekers, maar door treffers van André André en Miguel Layún werd het in de tweede helft 0-3. Eran Zahavi redde een kwartier voor tijd de eer namens Maccabi, door een strafschop te benutten.

FC Porto heeft na de 3-1 zege in Israël tien punten uit vier wedstrijden, waardoor het onbedreigd koploper blijft van Groep G.