Groep G: Chelsea ook onderuit bij FC Porto

Bruno Martins Indi heeft met FC Porto thuis afgerekend met Chelsea, dat al voor de vijfde keer dit seizoen onderuit ging. Dinamo Kiev nam drie punten mee uit Israël.

FC Porto - Chelsea 2-1
Chelsea kende een dramatische start van het seizoen, want de ploeg van manager José Mourinho pakte slechts acht punten in de eerste zeven competitieduels. Bij de start van de Champions League won de Londense club twee weken terug met 4-0 van Maccabi Tel Aviv, maar die zege werd geen goed vervolg gegeven in Portugal. Op bezoek bij FC Porto, waarmee Mourinho in 2004 nog de Champions League won, ging Chelsea voor de vijfde keer dit prille seizoen onderuit.

In de 39ste minuut opende André André de score namens FC Porto, waar Martins Indi de hele wedstrijd speelde en na negentien minuten goed wegkwam met een gele kaart na een smerige tackle op Willian. Op slag van rust zorgde diezelfde Willian uit een directe vrije trap echter al voor de gelijkmaker. Al vroeg in de tweede helft keek Chelsea opnieuw tegen een achterstand aan, want Porto-aanvoerder Maicon kopte in de 52ste minuut handig 2-1 binnen.

Twee minuten later was Diego Costa dicht bij 2-2, maar het schot van de aanvaller belandde tegen de lat. Mourinho probeerde het tij nog te keren door Eden Hazard in te brengen, maar een nederlaag kon niet meer worden voorkomen. Chelsea blijft daardoor op drie punten staan, terwijl FC Porto er na twee wedstrijden vier heeft.

Maccabi Tel Aviv - Dinamo Kiev 0-2
Ook Dinamo Kiev heeft na twee wedstrijden vier punten, want de ploeg van trainer Sergi Rebrov won eenvoudig op bezoek bij Maccabi Tel Aviv. Andriy Yarmolenko zette de bezoekers al na vier minuten op voorsprong en vijf minuten na rust zorgde Moraes voor de beslissing door 0-2 te maken. Daar bleef het bij, waardoor Maccabi Tel Aviv zonder punten blijft na twee duels.