Groep G: Chelsea tankt vertrouwen, BMI geeft zege weg

Ondanks een valse start heeft Chelsea eenvoudig gewonnen bij het begin van de Champions League. FC Porto gaf in de slotfase de overwinning weg op bezoek bij Dinamo Kiev.

Chelsea - Maccabi Tel Aviv 4-0
Het dit seizoen in de Premier League zo matig gestarte Chelsea, de ploeg van manager José Mourinho staat met vier punten uit vijf duels zeventiende, kreeg in de zesde minuut een uitgelezen kans om de score te openen. Na een overtreding van Predrag Rajkovic op Willian kreeg de thuisclub een strafschop, maar deze werd door Eden Hazard ver over geschoten.

Die misser kwam Chelsea niet duur te staan, want na een kwartier kwam het alsnog op voorsprong dankzij een vrije trap van Willian. Acht minuten later ging de Braziliaan geblesseerd van het veld en zijn vervanger Diego Costa verdiende in de extra speeltijd van de eerste helft ook een strafschop. Voormalig Chelsea-verdediger Tal Ben Haim beging een overtreding op de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan en dit keer ging Oscar achter de bal staan. Hij maakte geen fout en zorgde op slag van rust voor de beslissing.

Nog binnen het uur werd het 3-0. Diego Costa volleerde schitterend binnen uit een voorzet van Cesc Fàbregas, die zelf voor twaalf minuten voor tijd voor het slotakkoord tekende. De Spaanse middenvelder stond op de goede plek toen een schot van Loïc Remy door de Maccabi-keeper voor zijn voeten werd getikt.

Dinamo Kiev - FC Porto 2-2
Bruno Martins Indi was de enige Nederlandse voetballer die woensdag in actie kwam in de Champions League. De verdediger kwam met FC Porto in de twintigste minuut op achterstand op bezoek bij Dinamo Kiev. Maar drie minuten na het doelpunt van Oleg Gusev hadden de bezoekers deze al ongedaan gemaakt.

Vincent Aboubakar kopte een voorzet van Miguel Layún heerlijk binnen. Na rust ging Porto - met voormalig FC Twente-aanvaller Jesús Corona als invaller - op zoek naar de overwinning in Oekraïne en die leek er ook te komen. Aboubakar tekende negen minuten voor tijd met zijn tweede van de avond voor de 1-2. Maar in de extra speeltijd zorgde Vitaliy Buialsky nog voor een gelijkspel, door van dichtbij binnen te koppen na een door de muur gesmoorde vrije trap.