Groep G: FC Porto loopt uit op Dinamo Kiev en Chelsea

Reacties

Chelsea heeft de weg omhoog nog steeds niet gevonden. Dinamo Kiev bleef in eigen huis overeind tegen de kwakkelende ploeg van José Mourinho, al hadden de Oekraïners wel het nodige geluk. FC Porto profiteerde optimaal door met Bruno Martins Indi in de basis thuis van Maccabi Tel Aviv te winnen.

Groep G: FC Porto loopt uit op Dinamo Kiev en Chelsea

Dinamo Kiev – Chelsea 0-0
Chelsea had zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Aston Villa (2-0) met enige mazzel nog een einde gemaakt aan de bij Newcastle United (2-2) ingezette reeks van drie duels zonder zege, waarin vooral de nederlagen tegen FC Porto (2-1) en Southampton (1-3) hard aankwamen bij de kampioen van Engeland. In Oekraïne bleek dat The Blues nog altijd geen schim zijn van de bijna onverslaanbare ploeg van vorig seizoen.

Tegen Dinamo Kiev, dat vrijdag nog met 3-0 verloor in de topper tegen Shakhtar Donetsk, kreeg Chelsea weliswaar kansen om de eerste uitzege sinds 23 augustus (West Bromwich Albion, 2-3) te boeken, maar pogingen van Eden Hazard (foto, schot na actie naar binnen) en Willian (vrije trap) strandden op het aluminium. Een knappe solo van Nemanja Matic bleef eveneens zonder beloning. De Servische middenvelder schoot naast.

En dus mochten Mourinho en zijn mannen uiteindelijk nog blij zijn met het vierde punt van dit CL-seizoen. In de tegenstoot kreeg Dinamo Kiev immers ook nog een goede kans op een stunt. Andriy Yarmolenko leidde een counter in en zette Derlis González vrij voor doelman Asmir Begovic, die het schot van de Paraguayaanse aanvaller echter keerde. Desondanks blijft de kampioen van Oekraïne Chelsea (vier punten) voor in Groep G met vijf punten.

De Afrikaanse smaakmakers van FC Porto, Vincent Aboubakar en Yacine Brahimi, vieren de openingsgoal tegen Maccabi Tel Aviv.
De Afrikaanse smaakmakers van FC Porto, Vincent Aboubakar en Yacine Brahimi, vieren de openingsgoal tegen Maccabi Tel Aviv.

FC Porto – Maccabi Tel Aviv 2-0
FC Porto stond dankzij de knappe zege op Chelsea van drie weken terug net als Dinamo Kiev op vier punten na twee speelronden. Met Bruno Martins Indi centraal achterin nam de ploeg van trainer Julen Lopetegui in de thuiswedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv afstand van de twee concurrenten in de strijd om een plek in de achtste finale. Tegen de nog puntloze Israëliërs boekte Porto de twintigste officiële thuiszege op rij.

De koploper van Portugal had aanvankelijk wel enige moeite om tot die mijlpaal te komen. Bij de vierde kans van Vincent Aboubakar was het pas raak. De Kameroense spits knikte in de 37ste minuut binnen uit een voorzet van Miguel Layún. Vier minuten later bepaalde Yacine Brahimi de eindstand uit een pass van Aboubakar. Martins Indi kreeg na rust nog een goede kans om zijn derde goal in dienst van Porto te maken, maar schoot over. Desondanks leidt Porto in Groep G met zeven punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.