Porto maakt Estádio do Dragão tot onneembare vesting

Reacties

FC Porto kan dinsdagavond tegen Maccabi Tel Aviv uitstekende zaken doen in Groep G van de Champions League. De ploeg van international Bruno Martins Indi heeft bovendien een reputatie hoog te houden in eigen stadion.

Porto maakt Estádio do Dragão tot onneembare vesting

Als de Israëlische opponent dinsdag verslagen wordt betekent dat de twintigste thuiszege (!) op rij in officiële duels. Voor een dergelijk goede serie moeten we dertig jaar terug in de historie van de Portugese grootmacht.

Een blik op het doelsaldo van die negentien voorgaande zeges maakt de cijfers nog imposanter. Er werd immers liefst 53 keer gescoord en de opponenten tekenden maar vier doelpunten aan. Sinds op 14 december 2014 met 0-2 werd verloren van Benfica, werd in de Portugese competitie immers aan een geweldige serie gebouwd. Al veertien thuiswedstrijden kreeg de ploeg van Julen Lopetegui daarin geen tegendoelpunt.

Daarmee geven De Draken een vervolg aan de ijzersterke serie thuiswedstrijden in de Portugese competitie, waaraan in februari 2014 een einde kwam. Destijds won Estoril met 1-0. Het betekende de eerste nederlaag op eigen veld sinds oktober 2008. In de tussenliggende periode bleef Porto liefst 81 (!) thuisduels ongeslagen in de Primeira Liga.

Martins Indi
De verwachting is dat Martins Indi (op de foto in duel met Pedro van Chelsea) dinsdag van de partij is, aangezien Maicon nog sukkelt met een dijbeenblessure. De wel weer herstelde Iván Marcano zal hoogstwaarschijnlijk zijn partner in het centrum van de defensie zijn. Zelf wilde de ex-Feyenoorder tijdens de persconferentie nog niet vooruit lopen op een eventuele basisplaats.

In Groep G deelt Porto momenteel de koppositie met Dinamo Kiev, dat in de eerste speelronde op 2-2 werd gehouden. Daarna won Porto verrassend van Chelsea met 2-1, al was gezien de reeks thuiszeges die winstpartij misschien wel helemaal niet verrassend. Aangezien Kiev en Chelsea elkaar treffen zou een zege van Porto dus dubbel goed uitkomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.