Enkel resultaat doet wat met zelfvertrouwen van Mourinho

Reacties

Het Chelsea van manager José Mourinho krabbelt langzaam op na een beroerde start in de Premier League, terwijl de Londenaren in de Champions League met drie punten uit twee duels ook wat twijfelend begonnen aan de groepsfase. De Portugees werkt toch met een gerust hart toe naar het treffen met Dinamo Kiev van dinsdagavond.

Enkel resultaat doet wat met zelfvertrouwen van Mourinho

'Ik kijk niet naar onze huidige status ten opzichte van de top van de Premier League of hoeveel punten we nog achterlopen op de koplopers uit onze groep in de Champions League', reageerde Mourinho op vragen over de mindere start van het seizoen van Chelsea.

'Het gaat ons er gewoon om dat we de eerstvolgende wedstrijd weer weten te winnen. We moeten weer resultaten gaan boeken en als we dat doen, komt het zelfvertrouwen vanzelf en wordt ons spel ook vanzelf steeds beter. Wij weten ondertussen ook wel hoe het in het voetbal werkt.'

Die eerstvolgende wedstrijd waar Mourinho op doelt is het Champions League-groepsduel met Dinamo Kiev van dinsdagavond. De Oekraïners gaan met vier punten uit de eerste twee wedstrijden aan kop in Groep G, op een punt achterstand gevolgd door de Engelsen. De Londenaren wonnen hun eerste duel met 4-0 van Maccabi Tel Aviv, maar moesten daarna hun meerdere erkennen in FC Porto (2-1).

Chelsea, dat afgelopen weekend met 2-0 won van Aston Villa en daardoor op elf punten uit negen competitiewedstrijden kwam, kan in dat uitduel niet beschikken over de aanvallers Loïc Rémy en Pedro. 'Zij kampen met lichte pijntjes', lichtte Mourinho toe. 'Niets ernstigs, maar ze zijn niet in staat om te spelen. Gelukkig hebben we in de aanval genoeg alternatieven, dus we hoeven ook geen risico's te nemen met hen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.