Groep G: doelpunt Zlatan onvoldoende voor Zweedse zege

Zweden heeft terrein moeten prijsgeven op Oostenrijk, de koploper in Groep G van de EK-kwalificatie. De vroege treffer van Zlatan Ibrahimovic leverde tegen Montenegro slechts een punt op (1-1).

Een hielblessure heeft Ibrahimovic lang geplaagd. Na anderhalve maand maakte hij vorige week al als invaller zijn rentree bij Paris Saint-Germain. Hoewel zijn spel tegen Montenegro nog wat roestig oogde, bewees de spits ook zonder zijn topvorm van waarde te kunnen zijn.

Al na negen minuten opende Ibrahimovic de score in Podgorica. Daarmee maakte de oud-Ajacied ook een einde aan twee maanden zonder treffer. Zijn laatste goal maakte hij op 4 september in de vriendschappelijke interland tegen Estland.

De productie van Ibrahimovic – die in de 72ste minuut uit een vrije trap de paal raakte -  was voor Zweden niet genoeg om een belangrijke zege te boeken op Montenegro. De thuisploeg kwam tien minuten voor tijd langszij. Vladimir Jovovic ging over het been van de Zweedse invaller Oscar Wendt en verdiende zo een strafschop, die door Stevan Jovetic onberispelijk werd ingeschoten.

Ondanks een slotoffensief bleef het daarbij voor Montenegro, dat door het gelijkspel een punt achterstand houdt op Zweden. Oostenrijk was de grote winnaar van de dag in Groep G met een marge van vier punten op nummer twee Zweden, dat in de slotfase een treffer zag worden afgekeurd.