Groep E: Engeland pareert kritiek met winst in Zwitserland

Reacties

Engeland is uitstekend gestart aan de EK-kwalificatiereeks door op bezoek bij Zwitserland drie punten te pakken. Danny Welbeck maakte het verschil: 0-2.

Groep E: Engeland pareert kritiek met winst in Zwitserland

De Engelse bondscoach Roy Hodgson verklaarde zondag dat zijn elftal eigenlijk nog niet klaar was voor een krachtmeting met Zwitserland, de belangrijkste rivaal in Groep E. De Engelsen hielden de Zwitsers in de eerste helft echter in balans. Beide ploegen kregen een goede mogelijkheid, maar Haris Seferovic (schot gekeerd door Joe Hart) en Phil Jones (kopbal) vonden het net niet.

Kort na de pauze hielp Raheem Sterling een forse Engelse kans om zeep door totaal over de bal te maaien. In de 58ste minuut was het alsnog raak na een snelle uitbraak. Wayne Rooney stuurde Sterling weg op links, die Welbeck (foto) een niet te missen kans bood: 0-1. Vlak voor tijd maakte Welbeck, na wederom een knappe counter, ook nog de 0-2.

Met de knappe uitzege dient de Engelse ploeg de vele criticasters, die zich de afgelopen week roerden, van repliek en zet het bovendien een goede stap richting het EK.

Overige uitslagen
San Marino-Litouwen 0-2
Estland-Slovenië 1-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.