Groep I: Portugal krijgt zonder Ronaldo beuk van Albanië

Reacties

Portugal heeft bij de opening van de EK-kwalificatiereeks direct een harde klap te verwerken gekregen. In eigen huis werd, zonder de afwezige Cristiano Ronaldo, verloren van Albanië: 0-1.

Groep I: Portugal krijgt zonder Ronaldo beuk van Albanië

De bezoekers leken niet naar Aveiro gekomen om lekker mee te voetballen en hanteerden meer dan eens de botte bijl. Zo kreeg Odishe Roshi al na vier minuten geel voor een fikse charge op Fabio Coentrão en mocht Taulant Xhaka zijn handjes dichtknijpen dat hij na een aanslag op João Moutinho geen rood kreeg. Uiteindelijk sloot Albanië de wedstrijd af met zes gele kaarten.

In aanvallend opzicht liet het voor rust overigens zo goed als niets zien, dat was voorbehouden aan de thuisploeg. Gelegenheidsaanvoerder Nani, Vierinha en Pepe waren in de eerste helft dreigend, maar gescoord werd er nog niet. De trefzekerheid van superster en captain Ronaldo werd derhalve node gemist.

De vedette van Real Madrid kampte al sinds het WK met verschillende blessures en ondanks dat hij tijdens de seizoenstart van zijn club grotendeels ‘gewoon’ van de partij was, moest hij het competitieduel van afgelopen zondag bij Real Sociedad laten schieten. Ook bondscoach Paulo Bento (foto) besloot geen beroep op hem te doen.

De keuzeheer moest in de tweede helft lijdzaam toezien hoe Albanië zich plotseling aan het front meldde. Een eerste waarschuwingsschot (gevaarlijke voorzet van Roshi) richtte nog geen schade aan, maar dat deed een tweede actie van de rechtsbuiten wél. Zijn voorzet belandde bij spits Bekim Balaj, die knap raak volleerde: 0-1. Daar bleef het bij, waardoor Portugal de traditie van moeizame kwalificatiereeksen lijkt voort te zetten.

Overige uitslag:
Denemarken - Armenië 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.