Bale durft te dromen: 'Wales kan zich plaatsen voor EK'

Reacties

Gareth Bale is ervan overtuigd dat hij zich met Wales kan plaatsen voor het EK 2016 in Frankrijk. De aanvaller van Real Madrid ziet voldoende kansen in de kwalificatiegroep met Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Cyprus en Israël.

Bale durft te dromen: 'Wales kan zich plaatsen voor EK'

'We hebben een goed team dat in staat is zich te plaatsen voor het EK', zegt Bale tegenover Sky Sports. 'Dit is een goede generatie die al een tijd samen is. En het feit dat meer landen zich kunnen plaatsen geeft enorm veel vertrouwen.'

Voor het eerst in de geschiedenis zullen 24 landen deelnemen aan het EK, acht meer dan de voorgaande edities van het Europees kampioenschap. 'Alles is aanwezig om de groepsfase door te komen. We hebben een goede trainersstaf, de omstandigheden zijn goed, dus nu moeten wij het laten zien op het veld', aldus Bale.

Sterren zonder eindtoernooi
Met een mogelijke plaatsing gaat niet alleen een droom voor Bale in vervulling, maar van het hele land. De laatste keer dat Wales actief was op een eindtoernooi was in 1958, tijdens het WK in Zweden. Voor Bale, de man van honderd miljoen, is het te hopen dat hij niet zijn illustere landgenoot Ryan Giggs achterna gaat.

De voormalige wereldster en huidige assistent-trainer van Manchester United won alles met de Engelse recordkampioen, maar speelde nooit op een eindtoernooi. Datzelfde overkwam de Fin Jari Litmanen. In zijn tijd een van de beste voetballers op de Europese velden, maar nimmer present op een EK of een WK.

Wales start de kwalificatiecyclus op dinsdagavond met een uitwedstrijd tegen Andorra. Op vrijdag 10 oktober en maandag 13 oktober speelt Wales in eigen land tegen respectievelijk Bosnië-Herzegovina en Cyprus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.