Groep C: Monaco en Benfica in evenwicht, Leverkusen wint

Reacties

AS Monaco en Benfica zijn er woensdagavond niet in geslaagd als winnaar van het veld te stappen. Dat lukte Bayer Leverkusen tegen Zenit Sint-Petersburg wel, al was het schouwspel in het Champions League-duel niet denderend.

Groep C: Monaco en Benfica in evenwicht, Leverkusen wint

AS Monaco - Benfica 0-0
De belangen waren voorafgaand aan dit duel bekend. Benfica had nog geen punt gehaald en moest winnen om aan te haken in Groep C. De bezoekers zochten nadrukkelijk naar een doelpunt, terwijl AS Monaco hoopte op een snelle uitval. Voor de rust was Benfica een aantal keer zeer gevaarlijk, maar bleek doelman Danijel Subasic - de concurrent van Maarten Stekelenburg - continu een sta-in-de-weg.

De grootste kans was zonder twijfel voor Lima (foto), maar de aanvaller van Benfica schoot van dichtbij op de benen van Subasic. Ook na de rust was Benfica de bovenliggende partij, maar slaagde de ploeg van trainer Jorge Jesus er niet in het net te vinden. Benfica moest het duel uitspelen met tien man nadat Lisandro López een kwartier voor tijd de rode kaart kreeg van scheidsrechter Szymon Marcinia. Tot goals leidde de man-meer-situatie niet meer.

Bayer Leverkusen - Zenit Sint-Petersburg 2-0
Na de eerste helft, waarin werkelijk helemaal niets gebeurde, pakken we de wedstrijd in Leverkusen op rond de zestigste minuut. Namens de thuisploeg opende de Italiaan Giulio Donati met een fraai schot de score tegen Zenit Sint-Petersburg, terwijl invaller Kyriakos Papadopoulos even later de wedstrijd in het slot gooide. De Griek had slechts drie minuten nodig om de marge op twee te zetten.

Na een uiterst saaie eerste helft, bezorgde Bayer Leverkusen de 28 duizend aanwezige fans alnog een mooie avond. De Duitsers nemen de koppositie in met zes punten, gevolgd door Monaco met vijf punten. Het duel stond onder leiding van Björn Kuipers, die tien minuten voor tijd Leverkusen-verdediger Wendell wegstuurde na zijn tweede gele kaart. Zenit staat na drie duels op vier punten en Benfica op één.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.