Jubileum voor Real, Anderlecht het langst zonder winst

Reacties

Woensdagavond staan de volgende groepswedstrijden in de Champions League op het menu. Voetbal International brengt acht opvallende feiten over de acht duels in de groepen A tot en met D.

Jubileum voor Real, Anderlecht het langst zonder winst

● Atlético Madrid komt in eigen huis sterk voor de dag in de Champions League. De Madrilenen die het vandaag opnemen tegen het Zweedse Malmö FF zijn de laatste zeven duels ongeslagen in het kampioenenbal (W6, G1). Los Colchoneros scoorden in deze reeks vijftien keer en incasseerden slechts twee treffers.

● Juventus, dat geen zege boekte in zijn laatste vijf uitduels in de Champions League, krijgt een heet avondje voorgeschoteld bij Olympiakos. De Grieken wonnen vorig seizoen thuis van Benfica en Anderlecht en ook Manchester United werd in het Karaiskaki-stadion verslagen. Dit seizoen ging de finalist van vorig jaar, Atlético Madrid, met een 3-2 nederlaag naar huis.

● Real Madrid gaat bij Liverpool zijn honderdste uitduel in de Champions League spelen (W39, G25, V35). De titelhouder heeft slechte herinneringen aan het laatste bezoek op Anfield. The Reds (met Kuijt en Babel in de basis) speelden in 2008/09 in de zestiende finale van het miljoenenbal Madrid met 4-0 van de mat, de grootste Europese nederlaag van de Koninklijke in 25 jaar.

● Ludogorets, met de Nederlander Virgil Misidjan in de gelederen, debuteerde met twee nederlagen op rij in de Champions League (tegen Liverpool en Real Madrid, beide duels 2-1 verlies). Vijf andere debutanten in het miljoenenbal verloren in de historie alle zes de groepsduels (1. FC Kosice, Levksi Sofia, Debreceni, MSK Zilina en Otelul Galati) en keerden voorlopig niet meer terug in het toernooi.

Dirk Kuijt in duel met Gabriel Heinze. Liverpool bezorgde Real Madrid bij de vorige confrontatie in de Champions League de grootste Europese nederlaag in 25 jaar
Dirk Kuijt in duel met Gabriel Heinze. Liverpool bezorgde Real Madrid bij de vorige confrontatie in de Champions League de grootste Europese nederlaag in 25 jaar

● Benfica verloor voor de tweede keer in zijn bestaan zijn eerste twee groepsduels in de Champions League (tegen Zenit Sint-Petersburg 0-2 en Bayer Leverkusen 3-1). Nog nooit leden de Portugezen een nederlaag in de eerste drie duels van de groepsfase. Tegenstander AS Monaco verloor slechts 3 van zijn 22 thuisoptredens in de Champions League (W17, G2), waaronder één tegen PSV in 2005 (0-2).

● Zenit Sint-Petersburg kan op bezoek bij Bayer Leverkusen zijn tiende zege in de Champions League bijschrijven. De dubbele cijfers zijn nu nog alleen weggelegd voor twee ploegen uit Moskou (Spartak 21 en CSKA Moskou 11 overwinningen). De Braziliaan Hulk (zes goals) kan vanavond Champions League-topscorer aller tijden worden van Zenit. Nu moet de spits deze eer nog delen met oud-ploegmakker Roman Shirokov.

● Anderlecht gaat thuis tegen Arsenal een poging doen om een negatieve reeks te beëindigen. De Brusselse formatie is al tien duels op rij zonder overwinning in de Champions League, dit is de langst lopende serie van alle deelnemers deze jaargang. Arsenal won eveneens geen van zijn laatste drie uitduels en verloor het meest recente treffen, tegen Borussia Dortmund (0-2).

● Galatasaray kan tegen Borussia Dortmund een clubrecord verbreken. Bij een doelpunt scoren de Turken voor de tiende keer op rij thuis in een Champions League-duel. De hoop is weer gevestigd op spits Burak Yilmaz die in de vorige twee groepsduels een doelpunt maakte. Bij Dortmund heeft Ciro Immobile de kans om in drie Champions League-duels op rij te scoren.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.