Groep B: wereldgoal Stoch verslaat Advocaats Rusland

Slowakije heeft uitstekende zaken gedaan in Groep B. De ploeg, die op het WK in de tweede ronde onderuit ging tegen Nederland, klopte op vreemde bodem Rusland. Macedonië klopte in extremis Armenië. Ierland gaat verrassend aan de kop in de groep. De ploeg won met 3-1 van Andorra.

Rusland - Slowakije 0-1Dick Advocaat zal zich het debuut in het land van zijn nieuwe werkgever anders hebben voorgesteld. De ploeg ging onderuit tegen Slowakije. Matchwinner was oud-FC Twente-speler Miroslav Stoch. De buitenspeler profiteerde, iets binnen het half uur, van een fout van Igor Akinfejev. De Rusland-goalie schoot een terugspeelbal in de voeten van de aanvaller van Fenerbahçe. Deze twijfelde nauwelijks en haalde van buiten het strafschopgebied verwoestend uit. De ploeg van Advocaat slaagde er niet in in het restant van de wedstrijd iets aan de 1-0 achterstand te doen.

Macedonië - Armenië 2-2Het nog puntloze Armenië leek even op een zege af te stevenen, maar een strafschop van Ilco Naumoski in de zesde minuut van de blessuretijd bezorgde Macedonië alsnog een gelijkspel. De bezoekers waren kort voor rust op voorsprong gekomen via Yura Movsisyan. Die treffer werd al snel geneutraliseerd door Mario Gjurovski die een minuut later voor de gelijkmaker tekende. De gehele tweede helft verliep zonder spektakel, totdat de blessuretijd inging en beide ploegen nogmaals scoorden. Manucharyan gaf Armenië in de eerste minuut van de extra tijd hoop op een overwinning, maar via een toegekende penalty kwam de thuisploeg via Naumoski alsnog op gelijke hoogte.

Ierland - Andorra 3-1Ierland heeft door een 3-1 zege op Andorra de leiding genomen in Groep B. De ploeg kwam binnen het kwartier aan de leiding via een kopbal van Kevin Kilbane. Na 41 minuten verdubbelde Kevin Doyle met een prachtige pegel de score. Nog voor rust deed Christian Martinez namens Andorra nog wat terug. Hij deed via een knappe volley. Na een uitstekende aanval van de Ieren was Robbie Keane het eindstation. De spits van Tottenham Hotspur maakte daarmee zijn 44ste treffer in 102 interlands voor Ierland.