Groep B: Denen missen play-offs, Armenië bedwingt Italië

Denemarken loopt ondanks de ruime overwinning de play-offs om een WK-ticket mis. De Denen eindigden als slechtste nummer twee van de negen kwalificatiegroepen. In Groep B speelde groepshoofd Italië opvallend gelijk tegen Armenië.

Groep B: Denen missen play-offs, Armenië bedwingt Italië

Italië – Armenië 2-2
Italië heeft de tot dusver indrukwekkende kwalificatiereeks teleurstellend afgesloten. De Italianen speelden vrijdag al gelijk tegen Denemarken (2-2) en kwamen dinsdagavond ook niet verder dan een remise tegen Armenië.

Italië kwam tot twee keer terug van een achterstand. Waar Alessandro Florenzi de treffer van Yura Movsisyan recht trok, deed Mario Balotelli dat na het doelpunt van Henrikh Mkhitaryan. Met name de treffer van de aanvaller van AC Milan was om in te lijsten.

Balotelli werd fraai aangespeeld door vormgever Andrea Pirlo en verschalkte doelman Roman Berezovski met een lob. Italië eindigt de kwalificatiecyclus op de eerste plaats in Groep B met 22 punten uit tien wedstrijden.

Denemarken - Malta 6-0
Denemarken heeft de WK-kwalificatie op overtuigende wijze afgesloten. In Kopenhagen werd Malta eenvoudig opzij gezet, waardoor de ploeg van bondscoach Morten Olsen zich verzekerde van de tweede plaats in Groep B. Namens de Denen scoorden Morten Rasmussen (twee keer), Daniel Agger (twee strafschoppen), Nicki Bille Nielsen en FC Twente-verdediger Andreas Bjelland (rechts op de foto met Agger).

Ongeacht het resultaat en de hoogte van de score, was Denemarken afhankelijk van de uitslagen in de Groep E. Voorafgaand aan de laatste speelronde waren de Denen van alle groepen de slechtste nummer twee, terwijl de uitslag tegen Malta - de hekkensluiter in Groep B - niet eens zou meetellen in de eindscore.

Met tien punten, de zes punten tegen Malta niet meegerekend, leek Denemarken vrijwel kansloos voor een tweeluik met een van de andere nummers twee. Alleen een nederlaag van IJsland op bezoek bij Noorwegen en een gelijkspel van Slovenië tegen Zwitserland zou mogelijk kunnen volstaan. In dat geval moest het doelsaldo uitkomst bieden.

De Slovenen gingen dinsdag ten onder in Zwitserland (1-0). Helaas voor Denemarken, waar Christian Eriksen in de tweede helft werd gewisseld, speelde IJsland gelijk in Noorwegen (1-1), waardoor de Denen eindigden als de slechste nummer twee.

Bulgarije - Tsjechië 0-1
Bulgarije heeft de kans op de tweede plaats verspeeld door in eigen huis te verliezen van Tsjechië. In de tweede helft bepaalde Borek Dockal de eindstand namens de ploeg van bondscoach Josef Pesice op 0-1. Bulgarije, dat tegen Tsjechië door de rode kaart van Petar Zanev eindigde met tien man, sluit de kwalificatiereeks af als nummer vier met dertien punten, terwijl Tsjechië een plaats hoger staat met vijftien punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen