Grim selecteert De Graafschap-held Vermeij voor Jong Oranje

Reacties

Fred Grim heeft Vincent Vermeij opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje voor de duels met Jong Noorwegen (25 maart) en Jong Servië (28 maart). De 21-jarige spits van De Graafschap speelde een belangrijke rol bij de inhaalslag van De Superboeren na de winterstop.

Grim selecteert De Graafschap-held Vermeij voor Jong Oranje

Vermeij zat niet bij de voorselectie die Grim op 9 maart naar buiten bracht. Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle), Patrick Joosten en Bart Ramselaar (beiden FC Utrecht) zaten daar wel bij en debuteren net als de spits in de definitieve selectie van Jong Oranje. Daartegenover staat het afvallen van Kevin Diks, Terence Kongolo, Lucas Woudenberg, Ricardo Kishna, Gyliano van Velzen en Tonny Vilhena ten opzichte van de voorselectie.

AZ is met vier spelers (Derrick Luckassen, Thom Haye, Joris van Overeem en Dabney dos Santos) hofleverancier van de selectie van Grim. Vincent Janssen was de afgelopen jaren de eerste spits bij Jong Oranje, maar de aanvaller van AZ maakt deel uit van de definitieve selectie van het Nederlands elftal.

Hidde Jurjus, ploeggenoot van Vermeij bij De Graafschap, is ook één van de 23 namen van Grim. Hij sprak deze week in Voetbal International al zijn wens uit om voor Jong Oranje uit te komen. In het laatste duel van het Nederlandse beloftenelftal met Jong Cyprus (4-0 winst) stond Mickey van der Hart onder de lat. 'Ze hebben daar een beleid. Ik hoop dat ik daar nu beter in pas', zei Jurjus daarover.

De duels met Noorwegen en Servië in de EK-kwalificatie voor het EK van 2017 in Polen worden beiden in Spanje gespeeld.

De volledige selectie:

Doel: Maarten de Fockert (SC Heerenveen), Mickey van der Hart (PEC Zwolle), Hidde Jurjus (De Graafschap)

Verdediging: Nathan Aké (Watford), Sven van Beek (Feyenoord), Joshua Brenet (PSV), Hans Hateboer (FC Groningen), Wesley Hoedt (Lazio), Rick Karsdorp (Feyenoord), Derrick Luckassen (AZ), Karim Rekik (Olympique Marseille)

Middenveld: Danny Bakker (ADO Den Haag), Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle), Thom Haye (AZ), Jorrit Hendrix (PSV), Joris van Overeem (AZ), Bart Ramselaar (FC Utrecht), Daley Sinkgraven (Ajax)

Aanval: Dabney dos Santos (AZ), Anwar El Ghazi (Ajax), Patrick Joosten (FC Utrecht), Queensy Menig (PEC Zwolle), Vincent Vermeij (De Graafschap)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.