Griezmann kan stokoud Europa Cup-record verbreken

Reacties

Antoine Griezmann kan dinsdagavond tegen Bayern München topscorer aller tijden worden van Atlético Madrid in het Europa Cup I/Champions League-toernooi. De Fransman heeft twaalf doelpunten gemaakt namens de club, evenveel als oud-speler Luis Aragonés.

Griezmann kan stokoud Europa Cup-record verbreken

Griezmann bewaart warme herinneringen aan het uitduel van vorig jaar met Bayern (2-1 nederlaag). Destijds zorgde hij voor het belangrijke uitdoelpunt, waardoor de Zuid-Duitsers in de halve finale uitgeschakeld werden door de latere verliezend finalist.

Die belangrijke treffer in München was de negende voor Griezmann in de Champions League. Daarmee onttroonde de 25-jarige aanvaller zijn voorganger Diego Costa als CL-topscorer aller tijden van Atlético. De huidige spits van Chelsea scoorde acht keer voor de Madrilenen in het miljoenenbal.

In het huidige Champions League-seizoen tilde Griezmann zijn totaal naar twaalf treffers, waardoor hij nu ook het Europa Cup I-record (gerekend vanaf 1955/56) van Aragónes kan verbreken. De inmiddels overleden clubicoon scoorde in de jaren zestig en zeventig eveneens twaalf keer in het belangrijkste Europese bekertoernooi.

Griezmann was de laatste twee CL-duels op dreef voor Atlético door twee keer te scoren tegen FK Rostov (2-1) en één keer tegen PSV (2-0). In La Liga gaat het de Fransman minder voor de wind. Daar staat de linkspoot al zeven wedstrijden droog. Desondanks staat zijn teller al op zes competitietreffers.

CL-historie
Atlético kan met een zege op Bayern ook CL-historie schrijven. Als het de groepsfase afsluit met de maximale score van achttien punten, evenaart het Real Madrid (2011/12 en 2015/16), AC Milan (1992/93), Paris Saint-Germain (1994/95), Spartak Moskou (1995/96) en Barcelona (2002/03).

Verder staat er voor Atlético niets meer op het spel. Ook bij een nederlaag tegen Bayern komt de eerste plaats in Groep D niet meer in gevaar. Los Rojiblancos wonnen al hun vijf groepswedstrijden, terwijl de Duitsers al twee nederlagen leden. PSV strijdt tegelijkertijd met Rostov om het ticket voor de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.