Atlético voorkomt crisis dankzij penaltykiller Oblak

Atlético Madrid heeft ook in de Primera División de weg omhoog gevonden. Een halve week na de Champions League-zege op PSV werd promovendus Osasuna verslagen: 0-3.

Atlético verloor zijn laatste twee competitiewedstrijden van respectievelijk Real Sociedad en Real Madrid en leek ook in Estadio El Sadar een zware middag tegemoet te gaan. In de veertiende minuut ging de bal namelijk al op de strafschopstip in Pamplona na een forse duw van José María Giménez in de rug van Oriol Riera. Bij dat soort situaties is het lot van Atlético in goede handen bij Oblak. De doelman keerde de strafschop van Roberto Torres. De Sloveen stopte als Atlético-doelman vier van de acht penalty's die hij in de reguliere speeltijd te verwerken kreeg.

Waar Atlético na de overtreding van Giménez nog onheil boven het hoofd leek te hangen, zag de wereld er in de fase vlak voor rust er plots een stuk beter uit voor de ploeg van trainer Diego Simeone. Diego Godín kopte op aangeven van Koke in de 36ste minuut de 0-1 binnen. Amper een minuut later was het via Kévin Gameiro wederom raak voor de Madrilenen. Ángel Correa schatte de loopactie van de Fransman op waarde en de Fransman promoveerde de steekpass tot assist door raak te knallen in de verre hoek.

Osasuna, de nummer zeventien in La Liga, slaagde er vervolgens amper in Atlético nog in de problemen te brengen. De bezoekers trokken de zege over de streep zonder verder nog veel inspanningen te doen om de score verder te laten oplopen. Dat gebeurde op de valreep nog wel via Yannick Carrasco, de invaller die met een laag schot de eindstand op 0-3 bepaalde. Atlético profiteert zo van het puntenverlies van Villarreal en klimt naar plek vier.

Villarreal - Deportivo Alavés 0-2
Het was namelijk Deportivo Alavés dat eerder op de zondagmiddag verrassend met de zege aan de haal ging in El Madrigal. Villarreal verloor tot de dertiende speelronde nog niet in eigen huis, maar door goals van Ibai Gómez en Victor Camarasa kwam de imposante reeks van El Submarino Amarillo ten einde. Villarreal staat nu vijfde, Alavés is de nummer dertien. Bij Alavés zat de van NEC overgekomen Christian Santos overigens negentig minuten op de bank.