Gözübüyük voor missers gestraft in arbitersklassement

Tom van Sichem en Serdar Gözübüyük hebben zichzelf een slechte dienst bewezen in het scheidsrechtersklassement van VI. Beiden kregen een drie, terwijl alleen Pieter Vink zich enigszins positief onderscheidde: hij kreeg een zeven. Bas Nijhuis blijft lijstaanvoerder.

Gözübüyük voor missers gestraft in arbitersklassement

Gözübüyük opende het voetbalweekeinde afgelopen vrijdag als leidsman bij Ajax-SC Heerenveen. Hij verzuimde Ajax twee strafschoppen toe te kennen. Met name de handsbal van Ramon Zomer was opzichtig: als een volleyballer ging hij met twee handen naar de bal. Gözübüyük miste het en ging achteraf door het stof.

Tegenover Eredivisie Live deed hij ook een oproep voor hulp van buitenaf. 'Van mij mogen heel snel die elektronische hulpmiddelen komen. Dan hoeven wij hier niet meer te staan', vervolgde de arbiter na afloop in de catacomben van de Arena. 'Als je dit ziet, dan denk ik hoe kan je dit nou niet zien?'

Ook een handsbal van Yassine El Ghanassy en natrappen van Alfred Finnbogason was niet aan de arbiter besteed. Laatstgenoemde wordt mogelijk gestraft door de aanklager van de KNVB. Dat geldt niet voor Virgil van Dijk, als het aan zijn trainer Robert Maaskant bij FC Groningen ligt. De verdediger kreeg zaterdag tegen ADO Den Haag (2-1 winst) bij een 2-0 voorsprong een rode prent van Tom van Sichem (foto midden), tot onvrede van trainer Robert Maaskant. 'Ik vind het geen terechte rode kaart. Hij raakt de speler niet, dus het kan hooguit een gele kaart zijn. Ik denk ook dat hij vrijgesproken wordt.' Aan Haagse zijde kreeg Kevin Jansen na 86 minuten zijn tweede gele kaart wegens protesteren.

Hoewel Nijhuis een vijf kreeg voor zijn optreden bij Feyenoord-Vitesse, blijft hij het klassement aanvoeren. Kuipers loopt iets op hem in door zijn beoordeling (zes) na FC Utrecht-NAC Breda. Hekkensluiter blijft Eric Braamhaar, die niet in actie kwam. <br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen