Maaskant: 'Weet niet hoe zeker we zijn van play-offs'

Robert Maaskant was tevreden met de nipte overwinning. De trainer van FC Groningen pakte belangrijke punten tegen ADO Den Haag (2-1), maar durft niet hardop uit te spreken dat de play-offs binnen zijn. Zijn collega Henk Fräser was logischerwijs minder tevreden na afloop.

Maaskant: 'Weet niet hoe zeker we zijn van play-offs'

'Ik weet nog niet hoe zeker we al zijn van de play-offs, want dit is een hele rare competitie', legt Maaskant uit in gesprek met Eredivisie Live. 'We hebben wel hele goede zaken gedaan: vorige week zetten we Heracles op achterstand en nu ADO Den Haag. Het zou prachtig zijn als we dan uiteindelijk de play-offs ingaan.'

Over het vertoonde spel was de oefenmeester, die aan het einde van het seizoen vertrekt, minder tevreden. 'We hadden de wedstrijd in de eerste helft al in het slot moeten gooien', aldus Maaskant, die geen consequenties verwacht van de rode kaart van Virgil van Dijk.

'Ik vind het geen terechte rode kaart. Hij raakt de speler niet, dus het kan hooguit een gele kaart zijn. Ik denk ook dat hij vrijgesproken wordt. Geen enkele commissie kan dit anders gaan zien', besluit Maaskant.

Interim-trainer Fräser, die de honneurs waarnam van de geschorste Maurice Steijn, was na afloop minder tevreden. 'In balbezit hebben we veel te weinig afgedwongen, ook nadat we met een man meer kwamen te staan', aldus Fräser tegenover de NOS.

'Tot de 1-0 hadden wij het gevoel dat we organisatorisch goed stonden', gaat de assistent van trainer Steijn verder. 'Qua kansenverhouding viel het wel mee vond ik, maar wij misten voorin wat stootkracht.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen