Goudhaantje Giménez blikt terug op heldenrol en gaat kort in op toekomst

Reacties

Feyenoord-spits Santiago Giménez werd in de nacht van zondag op maandag de grote held voor Mexico in de gewonnen finale van de Gold Cup. De matchwinner tegen Panama was door het dolle heen en ging tijdens de festiviteiten ook even in op zijn toekomst.

Goudhaantje Giménez blikt terug op heldenrol en gaat kort in op toekomst
© Pro Shots

Giménez maakte drie minuten na zijn invalbeurt de enige goal van de wedstrijd in het SoFi Stadium in Los Angeles. 'Het was echt een geweldig moment, een van de belangrijkste doelpunten in mijn carrière omdat deze goal en zege ook echt de geschiedenisboeken ingaan', aldus de Feyenoorder tegen ESPN Mexico.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het Mexicaanse succes in de VS volgt na de uitschakeling tegen de Verenigde Staten in de strijd om de Nations League in juni. De Amerikanen waren toen in een verhitte halve finale te sterk voor Mexico. 'We hadden door die uitschakeling niets meer te verliezen tijdens de Gold Cup en we zagen dit toernooi ook als een kans om ons te revancheren.'

Giménez werd na zijn heldenrol voor El Tri in de Gold Cupfinale tegen Panama nog gevraagd naar zijn toekomstplannen. De aanvaller, die eerder al werd gelinkt aan Atlético Madrid en Benfica, staat tot medio 2026 onder contract bij Feyenoord. 'Ik ga nu eerst op vakantie en daarna moeten we afwachten wat er gaat gebeuren', aldus de dertienvoudig international van Mexico.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.