Mexico wint Gold Cup dankzij heldenrol Giménez

Reacties

Dankzij een heldenrol van Santiago Giménez heeft Mexico beslag gelegd op de Gold Cup. De spits van Feyenoord viel in de slotfase in en was meteen goud waard. Mexico versloeg Panama met 1-0.

Mexico wint Gold Cup dankzij heldenrol Giménez
© Pro Shots

Panama overleefde niet alleen de groepsfase, maar won in de kwartfinale ook van Qatar en schakelde in de halve eindstrijd zelfs de Verenigde Staten uit. Ook tegen Mexico hield het land bijzonder lang stand. De finale zat muurvast en bondscoach Jaime Lozano wilde het niet op een verlenging aan laten komen.

Daarom bracht hij in de slotfase Giménez in en die wissel bleek een gouden zet te zijn. De spits kreeg de bal rond de middellijn, speelde zijn directe tegenstander uit, rende op het doel van Panama af en scoorde. Een paar minuten later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez speelden de hele wedstrijd mee. 

Het is al de negende keer dat Mexico de Gold Cup in de wacht sleept, vaker dan welk land dan ook.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.