Blessure Ajacied Álvarez lijkt mee te vallen richting halve finales Gold Cup

Reacties

Edson Álvarez lijkt donderdag gewoon in actie te kunnen komen voor Mexico in de halve finales van de Gold Cup tegen Jamaica. De Ajacied viel zaterdag tijdens de kwartfinale tegen Costa Rica (2-0) uit met een knieblessure.

Blessure Ajacied Álvarez lijkt mee te vallen richting halve finales Gold Cup
© Pro Shots

Álvarez moest de strijd vlak voor tijd staken. In de blessuretijd van de tweede helft ging de middenvelder geblesseerd naar de kant. Bondscoach Jaime Lozano van Mexico liet na het duel al weten dat de schade mee leek te vallen bij Álvarez. Mexicaanse media melden dat de kans groot is dat de controleur van Ajax in actie kan komen tegen Jamaica.

De 63-voudig international begon tijdens de Gold Cup in de Verenigde Staten in alle duels van Mexico in de basis. Álvarez hoorde vlak voor de start van het toernooi dat Borussia Dortmund niet langer werk zal maken van zijn komst. West Ham United is nu een belangrijke kandidaat om de Mexicaan over te nemen van Ajax.

Geduld
Feyenoorder Santiago Giménez moet het voorlopig doen met een rol als invaller bij Mexico. Bondscoach Lozano geeft de voorkeur aan Henry Martin (Club América) in de punt van de aanval. Tegen Costa Rica deed Giménez twintig minuten mee.

'Ik weet ook dat er maar elf spelers kunnen spelen en ik voel net als de andere jongens het vertrouwen van de bondscoach', zei Giménez na de zege op Costa Rica tegen Mexicaanse media. 'We hebben veel concurrentie binnen de ploeg, maar dat is alleen maar goed voor ons elftal.'

© Pro Shots

'Ik wanhoop niet, ik heb ook geleerd om geduldig te zijn. Ik geloof erin dat de deur een keer voor mij open zal gaan en mijn doelpunten gaan komen', aldus Giménez, die in de groepswedstrijd tegen Haïti het net vond voor Mexico. De andere halve finale op de Gold Cup gaat tussen de VS en Panama. De Amerikanen rekenden maandagnacht af met Canada.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.