Feyenoord en Ajax krijgen hun Mexicanen voorlopig nog niet terug

Feyenoord en Ajax werkten zaterdag hun eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op een nieuw seizoen af, maar Santiago Giménez, Jorge Sánchez en Edson Álvarez sluiten voorlopig nog niet aan. De Mexicanen plaatsten zich vannacht met hun land voor de halve finales van het Gold Cup-toernooi.

Mexico trof in de kwartfinale Costa Rica, dat in El Tri een ware angstgegner heeft. De laatste tien wedstrijden tegen de Mexicanen won Costa Rica niet en die reeks werd vrijdag uitgebreid naar elf, door twee doelpunten in de tweede helft. Orbelín Pineda benutte een strafschop en vlak voor tijd stelde Érick Sánchez de Mexicaanse overwinning veilig: 2-0.

Álvarez en Sánchez hadden een basisplaats bij Mexico. Eerstgenoemde speelde de gehele wedstrijd, terwijl Sánchez zes minuten voor tijd plaatsmaakte voor Julian Araujo van Barcelona. Feyenoord-spits Giménez moest het doen met een invalbeurt van twintig minuten. In de halve finale wacht Mexico een ontmoeting met de winnaar van het treffen Guatemala-Jamaica.

Panama
Ook Panama zit bij de laatste vier van het Gold Cup-toernooi. De ploeg van Thomas Christiansen had geen kind aan Qatar, dat met 4-0 werd verslagen. Ismael Díaz was in de tweede helft goed voor een hattrick. Panama neemt het in de halve finale op tegen de Verenigde Staten of Canada.