Giménez maakt het de Mexicaanse bondscoach erg moeilijk

Reacties

Feyenoord-spits Santiago Giménez zadelt bondscoach Jaime Lozano van Mexico op met een flink luxeprobleem tijdens de Gold Cup. Moet de coach kiezen voor de spits die makkelijk scoorde in de Eredivisie of voor de spits die vaak trefzeker was in eigen land?

Giménez maakt het de Mexicaanse bondscoach erg moeilijk
© Pro Shots

Tijdens het eindtoernooi in Amerika valt vooralsnog de keuze op Henry Martín (30), die de tweede fase van de Mexicaanse competitie als topscorer afsloot. In totaal maakte hij 27 doelpunten dit seizoen, Giménez (22) kwam in zijn eerste seizoen voor Feyenoord tot vijftien treffers in de Eredivisie.

In de nacht van donderdag op vrijdag maakten allebei de spitsen een doelpunt tegen Haïti, voor Giménez was het zijn eerste doelpunt voor Mexico buiten oefeninterlands om. Op de persconferentie na het groepsduel met Haïti ging het dan ook over de keuze voor de spitspositie.

'Jullie vragen mij wie van de twee ik moet kiezen en als ik eerlijk ben: dat is heel erg moeilijk', gaf Lozano toe na de wedstrijd. 'Het is erg moeilijk, omdat ik hou van wat Santi op jonge leeftijd laat zien op het veld. Ik hou van de manier waarop hij beweegt, hoe hij schiet en scoort. Op het einde van de wedstrijd kreeg hij een kans die hij maar op één manier kon verzilveren en hij scoorde', loofde Lozano de Feyenoord-spits. Een video van de goal staat onderaan.

Mogelijk werkt het toernooiverloop in het voordeel van Giménez. Mexico is al zeker van de volgende ronde van de Gold Cup en dus krijgen wisselspelers mogelijk de kans in de laatste groepswedstrijd tegen Qatar. Mexico is recordhouder van de Gold Cup en historisch gezien is het weer aan de Mexicanen om de titel te pakken. Vanaf 2011 wisselen Mexico en Amerika elkaar af als eindwinnaars.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Alle winnaars van de Gold Cup

Land (eindzeges) Jaar
Mexico (8) 1993, 1996, 1998, 2003, 2009, 2011, 2015, 2019
Amerika (7) 1991, 2002, 2005, 2007, 2013, 2017, 2021
Canada (1) 2000
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.