Gomes groeiende onder Watford-lat: 'De vorm van mijn leven'

Reacties

Van een figurantenrol bij Tottenham Hotspur tot de keeper die het vaakst de nul houdt in de Premier League: Watford-doelman Heurelho Gomes blaakt van het vertrouwen.

Gomes groeiende onder Watford-lat: 'De vorm van mijn leven'

Dankzij de 3-0 zege op Liverpool is Gomes (34) dit seizoen de keeper met de meeste clean sheets in de Premier League. De Braziliaan bleek in acht duels onklopbaar. 'Ik ben in de vorm van mijn leven', aldus de ex-PSV'er. Na een reserverol in het seizoen 2013/14 liet Gomes Tottenham Hotspur achter zich voor een avontuur in het Championship. Daar hielp hij Watford vorig seizoen aan een felbegeerde tweede plaats, die recht geeft op promotie.

De grilligheid die de goalie tussen 2004 en 2008 onder de lat bij PSV regelmatig toonde, was ook dit seizoen zichtbaar. Zo ging Gomes op bezoek bij koploper Leicester City twee keer opzichtig in de fout. Manager Quique Sánchez Flores (op de foto met Gomes) steunde zijn doelman na afloop. 'Hij weet dat fouten bij voetbal horen en is bezig aan een geweldig seizoen.'

Dat laatste mag ook gezegd worden over de promovendus, die zevende staat na zeventien duels. Goudhaantjes Odion Ighalo (twaalf goals) en Troy Deeney (vijf goals) zorgen grotendeels voor de productie, terwijl de defensie, waar Nathan Aké als linksback deel van uitmaakt, uiterst solide blijkt. Watford incasseerde nog maar zestien tegentreffers. Alleen Arsenal, Tottenham Hotspur en Manchester United doen het beter.

Het is de vraag waar het sprookje van Gomes en zijn collega's eindigt. Sánchez Flores wilde het antwoord nog niet geven bij de BBC. 'We moeten nu vooral dankbaar zijn voor onze prestaties en genieten. Deze spelersgroep heeft erg veel karakter en toont vechtlust.' Zaterdag wacht voor Gomes een weerzien met Guus Hiddink, de trainer met wie hij twee seizoenen samenwerkte bij PSV en die zaterdag bij Chelsea het stokje overnam van de ontslagen José Mourinho. Chelsea speelt op Boxing Day in eigen huis tegen de promovendus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.