Goed nieuws Krul en Dolberg richting examenweek Ajax

Reacties

Na de interlandperiode richt Ajax weer het vizier op de komende weken. Het recente verleden van acht zeges op rij moet de basis vormen richting een loodzware week waarin de Amsterdammers op bezoek gaan bij ADO Den Haag, Celta de Vigo en koploper Feyenoord.

Goed nieuws Krul en Dolberg richting examenweek Ajax

Afgelopen maandag was het exact een jaar geleden dat het noodlot toesloeg bij Tim Krul. De doelman landde ongelukkig op het spekgladde kunstgras van Astana tijdens de interland van Oranje met Kazachstan. Een zware knieblessure met een maandenlange revalidatie was het gevolg. Sinds eind augustus volgt hij het laatste traject van zijn herstel in Amsterdam, waar hij op huurbasis uitkomt voor Ajax. Onlangs sprak hij de hoop uit om begin oktober zijn rentree te maken, maar die wens kwam niet uit. Krul hoopt in de komende weken dan eindelijk zijn eerste speelminuten bij Jong Ajax te gaan maken. Hij zal daarbij ook de tijd krijgen om weer in zijn ritme te komen.

Zijn debuut voor de hoofdmacht wordt niet overhaast, ook omdat André Onana het naar behoren doet. De doelman hield in acht officiële duels vier keer de nul en liet zich onlangs in het Europa League-treffen met Standard Luik met enkele fraaie reddingen gelden. De Kameroener keerde net als veel van zijn ploeggenoten deze week terug van interlandverplichtingen.

Dolberg
Voor Kasper Dolberg bleef het uitstapje met Jong Denemarken echter beperkt tot één training. De negentienjarige spits, dit seizoen de revelatie bij de Amsterdammers, meldde zich met een rugblessure weer in de hoofdstad. De klachten waren overigens al langere tijd bekend bij Ajax en de kans is groot dat hij het uitduel met ADO Den Haag van komende zondag gaat halen.

Het duel in de Hofstad vormt het begin van een even interessante als belangrijke week voor Ajax. Na de uitstekende serie van acht gewonnen duels op rij wachten drie uitwedstrijden. In de competitie neemt de ploeg van Peter Bosz het op in beladen wedstrijden tegen ADO Den Haag en Feyenoord, terwijl tussendoor in Spanje het bezoek aan Celta de Vigo op het programma staat. Een week waarin de huidige vorm van de ploeg langs de meetlat wordt gelegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.