Opvallend contract ondanks 'zwalkende indruk' Overmars

Reacties

Hoewel Ajax afgelopen zomer een zwalkende indruk maakte op de transfermarkt, behoudt Marc Overmars als directeur spelerszaken het vertrouwen van de raad van commissarissen. In de agenda van de aandeelhoudersvergadering van 11 november is een punt opgenomen waarin contractverlenging wordt besproken.

Opvallend contract ondanks 'zwalkende indruk' Overmars

Het zou gaan om een nieuw vierjarig contract voor Overmars. Een nieuwe verbintenis is opvallend, aangezien Overmars in de afgelopen vier jaar de selectie met spelers van buitenaf slechts sporadisch wist te versterken.

Zo konden routiniers als Niki Zimling, John Heitinga en momenteel Heiko Westermann niet imponeren, terwijl ook de miljoenenaankopen Daley Sinkgraven, Nemanja Gudelj, Lerin Duarte, Mike van der Hoorn en Richairo Zivkovic geen sterkhouders bleken.

Daarnaast had Ajax afgelopen zomer de selectie niet tijdig op orde voor de voorronde van de Champions League en werd Hakim Ziyech in eerste instantie door Overmars openlijk afgeschreven om vervolgens als paniekaankoop alsnog te halen. Wel wist Ajax de Colombiaanse aanwinst Davinson Sánchez vast te leggen. Tegenover een wisselvallig aankoopbeleid staat dat Overmars wel met succes spelers weet te verkopen. Zo wist hij Arek Milik voor liefst 32 miljoen euro aan Napoli te slijten.

Doelstelling
Aad de Mos is een van de vier prominenten die in VI-panel reageert op het goede nieuws voor Overmars. 'Hij heeft een waslijst van mindere aankopen, maar Ajax heeft wel veel geld verdiend. Als dat de doelstelling is, dan is hij geslaagd. Op het veld zie ik nog steeds geen Ajax waar ik warm van word. Daarom vind ik vier jaar erbij voor Overmars wel erg lang.'

Lees de reacties van Keje Molenaar, Peter R. De Vries en Henk Spaan in de nieuwe VI of op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.