Ajax wil contract Overmars met vier jaar verlengen

Reacties

De raad van commissarissen van Ajax is voornemens het aflopende contract van directeur spelersbeleid Marc Overmars met vier jaar te verlengen tot eind 2020.

Ajax wil contract Overmars met vier jaar verlengen

Dat blijkt uit de agenda van de aandeelhoudersvergadering van 11 november. Het is de bedoeling dat de herbenoeming van Overmars tijdens die vergadering officieel gestalte krijgt.

Ook de verbintenis van financieel directeur Jeroen Slop zal worden verlengd tot eind 2020. Zoals al eerder aangekondigd zal Dolf Collee als directievoorzitter worden opgevolgd door Edwin van der Sar, die sinds een jaar al als voorzitter van het technisch hart fungeert. De oud-keeper trad eind 2012 in dienst als directeur marketing.

Overmars is sinds halverwege 2012 actief als directeur spelersbeleid. In die periode kroonden de Amsterdammers zich tweemaal tot landskampioen, in 2013 en 2014. Gedurende het tijdperk-Overmars verkocht Ajax voor een kleine 150 miljoen euro aan spelers. Er werd voor een bedrag van ongeveer zestig miljoen euro aan aankopen gedaan.

De voormalig buitenspeler toucheert de komende jaren een vast salaris van 300.000 euro bruto per jaar. Middels verschillende bonussen kan Overmars uiteindelijk veel hoger uitkomen. Slops vaste beloning zal 225.000 euro bedragen en ook in het contract van de financieel directeur staat een bonusregeling.

De aandeelhoudersvergadering begint 11 november om 14.00 uur. In totaal zijn er negen agendapunten. Verder zal onder meer de jaarrekening over het boekjaar 2015/16 worden vastgesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.