Go Ahead voorkomt extra ronde play-offs, VVV tweede

Reacties

Het was al bekend welke acht Jupiler League-clubs via de play-offs een gooi gaan doen naar een plaats in de Eredivisie. Alleen was nog de vraag wie als vierde deelnemer de eerste ronde kon overslaan. Go Ahead Eagles deed op dat punt goede zaken.

Go Ahead voorkomt extra ronde play-offs, VVV tweede

Op basis van de eindrangschikking wordt bepaald wanneer voor wie de play-offs beginnen. De nummers zes tot en met negen moeten eerst een eerste ronde overleven voor ze in de halve finales kunnen instromen. Die schifting is nu gemaakt, want Go Ahead Eagles schaarde zich als nummer vijf na VVV-Venlo, NAC Breda en FC Eindhoven bij de beste vier deelnemers aan de nacompetitie.

Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles 0-1
Go Ahead Eagles had aan een overwinning genoeg om de begeerde vijfde plaats zich eigen te maken. De Deventer formatie deed wat het moest doen dankzij een vroege treffer van Leon de Kogel. De 22ste seizoentreffer van de spits besliste het duel in Limburg in het voordeel van Go Ahead Eagles, dat na rust ontsnapte aan een gelijkmaker en aan de andere kant verzuimde de marge te vergroten.

VVV-Venlo – FC Emmen 1-0
VVV-Venlo heeft zich verzekerd van de tweede plaats in de Jupiler League en krijgt in de halve finale Go Ahead Eagles tegenover zich. De formatie van trainer Maurice Steijn maakte aan de onzekerheid een einde door op eigen veld af te rekenen met FC Emmen. Kort na rust brak Johnatan Opoku de ban voor de thuisploeg door de bal door de benen van keeper Dennis Telgenkamp te schieten. Het was voldoende voor de zege, waardoor het met nog een duel te gaan in de reguliere competitie een marge van vijf punten heeft op NAC.

NAC Breda – Almere City FC 1-1
Almere City FC en NAC Breda werken toe naar de nacompetitie, waarbij de Brabanders als nummer drie een streepje voor hebben op de winnaar van de vierde periode. Ook in de wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion was dat verschil te zien, al werd dat niet in de score tot uitdrukking gebracht. NAC kwam niet verder dan de treffer van Enes Ünal (foto onder), die na een uur van zich had doen spreken. 

Die improductiviteit kwam NAC duur te staan. Soufyan Ahannach zorgde in de slotfase met een doelpunt voor de anticlimax voor de thuisploeg. Doelman Andries Noppert hield zodoende niet de nul als vervanger van de opvallende afwezige Jelle ten Rouwelaar. Maar omdat FC Eindhoven verloor van Jong PSV is de Bredase formatie wel zeker van de derde plaats. In de play-offs staan beide clubs tegenover elkaar.

FC Volendam – Jong Ajax 1-1
In de aanloop naar de play-offs heeft FC Volendam genoegen moeten nemen met een gelijkspel. De ploeg van trainer Robert Molenaar, die op 2 mei aan de jacht op promotie begint, bleef steken op een remise tegen Jong Ajax. De Amsterdammers, die aantraden met Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Richairo Zivkovic en Viktor Fischer in de basis, zagen Elson Hooi de openingstreffer van Abdelhak Nouri ongedaan maken.

MVV Maastricht – Sparta Rotterdam 1-3
Sparta Rotterdam heeft de tweede wedstrijd na het binnenspelen van de titel wel in een overwinning kunnen omzetten. Na de 2-0 nederlaag bij FC Volendam kwamen de Kasteelheren nog wel op achterstand bij MVV Maastricht. Maar in De Geusselt voorkwamen Rick van Drongelen en Thomas Verhaar (2x) dat de kampioen met lege handen terugkeerde na de 1-0 van Jordy Croux.

Overige uitslagen:
FC Dordrecht – Achilles '29 3-3
Jong PSV – FC Eindhoven 2-0
FC Den Bosch – RKC Waalwijk 1-1
Helmond Sport – FC Oss 4-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.