Doelpuntenfestijn in Breda, MVV naar play-offs

Reacties

Terwijl Sparta Rotterdam het eerste duel als kampioen verloor, hebben VVV-Venlo en NAC Breda zich op weg naar de nacompetitie van hun productieve kant laten zien. MVV Maastricht greep het laatste ticket voor de play-offs.

Doelpuntenfestijn in Breda, MVV naar play-offs

VVV-Venlo – Fortuna Sittard 4-1
VVV-Venlo heeft vrijdag op eigen veld onderstreept waarom het tweede staat in de Jupiler League. De ploeg van trainer Maurice Steijn had geen kind aan Fortuna Sittard, dat na minder dan een uur kansloos was. Johnatan Opoku, Leandro Resida en Torino Hunte beslisten de Limburgse derby voortijdig. Na de Fortuna-eretreffer van Youri Loen bepaalde Jerold Promes de eindstand op 4-1.

NAC Breda – Jong PSV 5-2
Nummer drie NAC Breda heeft het eigen publiek in de aanloop naar de play-offs getrakteerd op een doelpuntenfestijn. In het Rat Verlegh Stadion kwam Jong PSV na een bliksemstart van de thuisploeg nog wel terug tot 3-2. Aleksandar Boljevic en Clint Leemans (uit een strafschop na een domme overtreding van doelman Jelle ten Rouwelaar) gaven de gasten hoop.

Mats Seuntjens zorgde met zijn tweede treffer van de avond na ruim een uur voor de bevrijding bij NAC. De goalgetter had in de derde minuut de score geopend. Hij kreeg in de eerste helft navolging van Enes Ünal en Sjoerd Ars. Na rust kon het Bredase publiek nogmaals juichen na het eigen doelpunt van Augustine Loof.

FC Eindhoven – Achilles '29 0-1
FC Eindhoven heeft zich van zijn slechte kant laten zien. De nummer vier van de Jupiler League bood op eigen veld te weinig verzet om Achilles '29 van zich af te houden. Sterker nog, de Groesbeekse gasten boekten na zeven wedstrijden met een schamele oogst van één punt weer een zege. De treffer van Barry Beijer bleek genoeg voor Achilles '29.

Helmond Sport – Go Ahead Eagles 0-4
Go Ahead Eagles heeft een belangrijke stap gezet in de jacht op een terugkeer in de Eredivisie. De Deventer formatie kan waarschijnlijk de eerste ronde van de nacompetitie overslaan dankzij de 2-0 overwinning op Helmond Sport. Verdediger Kenny Teijsse was de gevierde man met twee treffers. Darren Maatsen gaf in de slotfase het succes van Go Ahead extra cachet, waar Helmond Sport de laatste kans op de play-offs verloren zag gaan.

MVV Maastricht – FC Emmen 4-1
MVV Maastricht heeft zich via de eindrangschikking verzekerd van een plaats in de play-offs. De Limburgers waren op eigen veld te sterk voor FC Emmen, dat naast een fraai afstandsschot van Boy Deul (1-1) geen antwoord had op de Limburgse productie. Dankzij de goals van Emrullah Güvenc (2x), Thomas Verheijdt en Stef Peeters kan MVV zich zelfs opmaken voor de nacompetitie, omdat concurrent Helmond Sport ten onder ging.

FC Emmen deed voor de start van de nacompetitie slechte zaken met de nederlaag. De Drentse formatie had z'n zinnen gezet op een plek bij de eerste vijf om de eerste ronde van de play-offs te kunnen overslaan. Die dreigt te hoog gegrepen te zijn.

FC Volendam – Sparta Rotterdam 2-0
Vier dagen na het binnenhalen van de titel heeft Sparta Rotterdam een nederlaag moeten slikken. FC Volendam bracht de ploeg van trainer Alex Pastoor het vierde verlies toe. Jordy Hilterman en Bert Steltenpool deden namens de thuisploeg wat de Rotterdamse gasten nalieten: scoren.

Overige uitslagen:
FC Oss – Telstar 3-3
Jong Ajax – RKC Waalwijk 0-0
FC Den Bosch – Almere City FC 1-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.