Go Ahead krijgt groen licht voor Europees avontuur

Reacties

Go Ahead Eagles kan zich na vijftig jaar opmaken voor een terugkeer op het Europese podium. De Deventer club heeft de noodzakelijke licentie binnen.

Go Ahead krijgt groen licht voor Europees avontuur

Go Ahead Eagles kreeg het extra Europese startbewijs, dat door de UEFA aan Nederland was toegekend op basis van het Fair Play-klassement. De Deventer club was na het afzeggen van FC Twente de eerste gegadigde voor het extra ticket dankzij de getoonde sportiviteit.

In De Adelaarshorst werd direct enthousiast gereageerd op de kans om vijftig jaar na het Europese debuut tegen Celtic weer het internationale podium te mogen beklimmen. De licentiecommissie van de KNVB diende nog wel goedkeuring te geven. Nu die richting de UEFA is verstuurd, is Go Ahead zeker van het Europese avontuur.

Voor de ploeg van trainer Dennis Demmers ligt er eerst nog een andere opgave voordat zij zich mag melden in Europa. Via de play-offs moet Go Ahead zich handhaven in de Eredivisie. Vanwege de verbouwing van De Adelaarshorst deze zomer wijkt de club uit Deventer voor de eerste voorronde van de Europa League overigens uit naar Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.