Go Ahead Eagles kan op basis van Fair Play Europa in

Reacties

Go Ahead Eagles komt op basis van het Fair Play-klassement in aanmerking voor een Europees ticket. Alleen de nodige licenties moeten nu nog worden bemachtigd.

Go Ahead Eagles kan op basis van Fair Play Europa in

Go Ahead Eagles gedroeg zich op de laatste speeldag bij Heracles Almelo dusdanig sportief, dat het Excelsior en Cambuur voor bleef in het Fair Play-klassement. De Deventenaren zijn nog niet helemaal zeker van Europees voetbal, want de club is nog met de KNVB in overleg over de nodige licenties. Uiteindelijk neemt de UEFA op aanbeveling van de KNVB de beslissing.

Mogelijke degradatie via de aanstaande nacompetitie vormt geen belemmering, maar de bouwput die komende zomer rond stadion De Adelaarshorst ontstaat wel. De club breidt zijn thuishaven uit en moet voor het thuisduel (2 of 9 juli) uitwijken naar een andere locatie. Dat plan moet nog worden gepresenteerd en goedgekeurd, anders krijgt een andere club het ticket.

Nederland werd onlangs door de UEFA uitgeroepen tot winnaar van het Europese Fair Play-klassement, wat Nederland een extra ticket voor de Europa League opleverde. Dat wordt dan weer vergeven via de nationale Fair Play-ranglijst, waarvan de winnaar ook altijd een cheque krijgt van 10.000 euro, te besteden aan een sociaal maatschappelijk project. Dat bedrag gaat naar FC Twente, dat winnaar werd van het klassement, maar afziet van Europese deelname.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.