Go Ahead Eagles leidt de dans om Europees Fair Play-ticket

Reacties

Go Ahead Eagles is voorafgaand aan de laatste speelronde in de Eredivisie favoriet om een Europese ticket via het Fair Play-klassement te bemachtigen.

Go Ahead Eagles leidt de dans om Europees Fair Play-ticket

FC Twente lijkt de sportiefste ploeg te worden in de Eredivisie, maar de Tukkers zien wegens de financiële problemen af van een Europees avontuur. Ook de ploegen die al verzekerd zijn van Europa tellen niet meer mee, dus mogen de nummers twee (Go Ahead Eagles met gemiddeld 7,98 punten), vijf (Excelsior met 7,94) en zeven (Cambuur met 7,92) op een Europees buitenkansje hopen.

De drie clubs spelen op de laatste speeldag enkel nog voor de eer, al kondigde Go Ahead Eagles aan voor het uitduel met Heracles wel scherp voor de dag te willen komen als opwarmertje voor de naderende nacompetitie. Excelsior neemt het thuis op tegen AZ en Cambuur treft op eigen veld Willem II. In de strijd tussen de drie kunnen enkele gele kaarten zondagmiddag de doorslag geven.

Degradatie
Mogelijke degradatie van Go Ahead Eagles vormt geen obstakel bij de toewijzing van het Europese ticket. Wel wordt stadion De Adelaarshorst verbouwd, waardoor de club vrijwel zeker moet uitwijken naar een andere locatie voor haar thuiswedstrijd (2 of 9 juli). En als de club de daarvoor vereiste licenties niet ontvangt, kan dat een Europees avontuur alsnog dwarsbomen.

Nederland werd onlangs door de UEFA uitgeroepen tot winnaar van het Europese Fair Play-klassement, wat Nederland een extra ticket voor de Europa League opleverde. Dat wordt dan weer vergeven via de nationale Fair Play-ranglijst, waarvan de winnaar ook altijd een cheque krijgt van 10.000 euro, te besteden aan een sociaal-maatschappelijk project.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.