FC Twente ziet definitief af van Europese deelname

Reacties

FC Twente gaat door de financiële malaise volgend seizoen niet Europa in. Dat heeft de club nog maar eens bekendgemaakt. Ook het extra Europa League-ticket dat Nederland kreeg toegewezen doet daar niets aan af.

FC Twente ziet definitief af van Europese deelname

Vrijdag werd bekend dat Nederland een extra ploeg mag afvaardigen op basis van het fair play-klassement. Twente voert de vaderlandse ranglijst aan (zie onderaan), maar zal door de financiële problemen die kans laten lopen. De Tukkers komen als koploper van het sportiviteitsklassement wel als eerste in aanmerking.

'Er wordt voor volgend seizoen geen Europese licentie aangevraagd bij de UEFA', stelt de club. 'Dit houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om te starten in de eerste kwalificatieronde voor de Europa League via het fair play-klassement. We hebben besloten ons terug te trekken uit het UEFA-licentietraject. Een moeilijke maar weloverwogen beslissing. Vorig seizoen kregen we wél een Europese licentie, maar toen was dat al op het randje, met bijvoorbeeld financiële garantstellingen van derden. We zijn nu een jaar verder met een toegenomen aantal financiële tegenvallers en dat maakt de kans dat we een Europese licentie krijgen dit seizoen zeer klein.'

'Daarnaast maken we, als we het aanvraagtraject doorzetten, kans op boetes en zelfs uitsluiting van deelname aan Europees voetbal voor meerdere jaren', vervolgt het statement. 'Dat zijn risico’s die we niet kunnen nemen. Al deze redenen maken dat we tot deze beslissing zijn gekomen.'

In onderstaand klassement zijn de laagst geplaatste ploegen van FC Twente, Ajax en PSV de beloftenteams die uitkomen in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.