FC Twente kan seizoen redden via Fair Play-ranking

Reacties

Het seizoen van FC Twente lijkt door de nieuwe puntenstraf uit te gaan als een nachtkaars. Na de uitschakeling in het bekertoernooi tegen PEC Zwolle is ook deelname aan de play-offs voor Europees voetbal ver weg. De Fair Play-ranglijst biedt mogelijk uitkomst.

FC Twente kan seizoen redden via Fair Play-ranking

Twente kreeg vrijdag opnieuw drie punten in mindering van de KNVB, omdat het de financiën niet op orde heeft. Daardoor zijn de Tukkers nu vijf punten verwijderd van de achtste plaats, die toegang biedt tot de play-offs als PEC Zwolle – dinsdag in de halve finale nog te sterk voor Twente na penalty's - op 3 mei de KNVB-beker wint.

Trainer Alfred Schreuder ziet daardoor in korte tijd twee toegangswegen richting Europa in rook opgaan. Desondanks hoeft Twente met de huidige elfde plaats – en slechts acht punten meer dan nummer zestien NAC Breda - plaatsing voor de Europa League nog altijd niet uit het hoofd te zetten. Op de Fair Play-ranglijst van de UEFA staat Nederland immers tweede.

Als dat zo blijft komt er voor de Eredivisie-clubs een extra ticket vrij. En laat Twente op de vaderlandse fair play-ranglijst nu bovenaan staan. Het is voor de ploeg van Schreuder daarom zaak in de laatste vijf speelronden van de Eredivisie de sportieve speelwijze voort te zetten, zodat het voor de Enschedeërs inktzwarte seizoen 2014/15 toch nog enigszins positief kan eindigen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.