Go Ahead Eagles maakt zich op voor loting Europa League

Reacties

Go Ahead Eagles weet maandagmiddag wie de tegenstander is in de eerste ronde van de Europa League, waarin het op basis van het Fair Play-klassement dit seizoen mag uitkomen.

Go Ahead Eagles maakt zich op voor loting Europa League

Om 13.00 uur gaan in het Zwitserse Nyon de namen van 102 clubs, waaronder Go Ahead Eagles, in de bak. De eerste kwalificatieronde wordt afgewerkt op 2 en 9 juli. Wegens verbouwingen aan stadion De Adelaarshorst spelen de Deventenaren hun thuisduel overigens in Emmen.

Meteen daarna wordt ook bekend wie daarna de tegenstander wordt van het elftal van Dennis Demmers, mits de eerste tweekamp natuurlijk wordt overleefd. Vanaf 14.30 uur horen de 66 clubs die in de tweede ronde instromen tegen wie ze op 16 en 23 juli aantreden.

Go Ahead Eagles is niet de eerste Nederlandse club die niet op het hoogste niveau actief is, maar wel Europees speelt. In 1963 werd Willem II in de toenmalige Europa Cup II in de eerste ronde uitgeschakeld door Manchester United. Twintig jaar later bereikte NEC ten koste van Brann Bergen de tweede ronde, waarin Barcelona een maatje te groot was.

AZ en Vitesse stromen tijdens de derde voorronde in (loting 17 juli, eveneens in Nyon). FC Groningen is als bekerwinnaar direct geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Nederland kreeg een extra startbewijs voor het toernooi toegewezen op basis van het Fair Play-klassement van de UEFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.