Gladbach volgende station Hazard op weg naar de top

Reacties

Chelsea verhuurt Thorgan Hazard voor het komende seizoen aan Borussia Mönchengladbach. In de Duitse Bundesliga moet de 21-jarige broer van Eden Hazard de volgende stap in zijn ontwikkeling zetten. De werkgever van Luuk de Jong ziet het wel zitten om Hazard tijdelijk onderdak te bieden.

Gladbach volgende station Hazard op weg naar de top

Afgelopen seizoen maakte Hazard al indruk in de Belgische competitie, waar hij als nummer 10 van SV Zulte Waregem in totaal goed was voor veertien goals en zo de interesse van Anderlecht en PSV wekte. Ook won hij de Gouden Schoen en maakte hij vorig jaar al zijn debuut voor De Rode Duivels tegen de Verenigde Staten.

Hazard ontwikkelde zich zelfs zo sterk dat hij ondanks de zware concurrentie al tot de voorselectie van bondscoach Marc Wilmots behoorde. Desondanks acht Chelsea de bij RC Lens opgeleide Belg nog niet klaar voor het grote werk op Stamford Bridge. In de Bundesliga en de Europa League kan hij bij Borussia Mönchengladbach laten zien hoe goed hij daadwerkelijk is.

Technisch directeur Max Eberl liet eerder al weten dat de deal bijna was afgerond en spreekt op de clubsite nu zijn bewondering uit voor Hazard, die net als zijn broer lijkt voorbestemd voor de top. 'Thorgan is een veelbelovend talent, die in de aanval op meerdere posities inzetbaar is. We zijn er erg blij mee dat hij heeft besloten bij ons de volgende stap in zijn carrière te zetten.'        

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.