Giggs troeft Van der Sar en vier ploeggenoten af

Edwin van der Sar greep naast de titel Speler van het Jaar in de Premier League. De eer ging naar zijn ploeggenoot Ryan Giggs.

Giggs troeft Van der Sar en vier ploeggenoten af

'Persoonlijke prijzen zijn het mooiste als je door je collega's wordt gekozen', reageerde Giggs verheugd op de eretitel. 'Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik de nodige prijzen heb gewonnen. Twee keer werd ik verkozen tot Talent van het Jaar, maar dit is de big one.'

Dat een speler van Manchester United de trofee ging pakken, wekt weinig verwondering. Half april bracht de spelersvakbond PFA een shortlist van de overgebleven kandidaten naar buiten. Van de zes genomineerden is alleen Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard geen Mancunian.

Uiteindelijk troefde de 35-jarige Giggs zijn ploeggenoten Van der Sar, Cristiano Ronaldo, Nemanja Vidic en Rio Ferdinand af. De vijf kregen wel een plaatsje in het Premier League Elftal van het Jaar, net als ploeggenoot Patrice Evra. Liverpool is met Gerrard en Fernando Torres met twee man vertegenwoordigd.

De spelers in de Premier League kozen Aston Villa-belofte Ashley Young tot talent van het Jaar. De aanvaller kreeg de voorkeur boven Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Jonny Evans, Rafael da Silva (beiden Manchester United), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur) en Stephen Ireland (Manchester City).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen