Van der Sar kandidaat Speler van het Jaar Engeland

Edwin van der Sar is een van de zes kandidaten voor de titel Premier League Speler van het Jaar. Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard is de enige kanshebber die niet uitkomt voor Manchester United.

Van der Sar kandidaat Speler van het Jaar Engeland

Naast doelman Van der Sar staan Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Cristiano Ronaldo en Nemanja Vidic op de zogenaamde shortlist, die is opgesteld op initiatief van de Engelse spelersvakbond PFA. De laatste twee seizoenen eiste Cristiano Ronaldo deze trofee op. De Portugees kan de eerste speler worden die drie jaar op rij met de eer aan de haal gaat. Op 26 april maakt de PFA bekend wie dit jaar de prijs ontvangt.

De stemming heeft al plaats gehad. Dat verklaart mede het grote aantal kandidaten van Manchester United, want de stemformulieren waren al ingeleverd voordat de ploeg van coach Alex Ferguson in een lichte vormcrisis geraakte met als dieptepunt de 4-1 thuisnederlaag tegen Liverpool van 14 maart.

Manchester United heeft twee kandidaten op de kandidatenlist voor de prijs Talent van het Jaar: Jonny Evans en Rafael Da Silva. Zij strijden met Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Ashley Young (Aston Villa), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur) en Stephen Ireland (Manchester City) om de trofee, die vorig seizoen in handen van Cesc Fabregas belandde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen