Cristiano Ronaldo is wéér de beste van Engeland

Cristiano Ronaldo is door zijn collega's voor de tweede achtereenvolgende keer gekozen tot beste speler van de Premier League.

Cristiano Ronaldo is wéér de beste van Engeland

De 23-jarige vleugelspits maakte tot nu toe 38 doelpunten voor Manchester United in de verschillende competities waarbij de club dit seizoen betrokken is. De Portugees had dit jaar concurrentie te duchten van Fernando Torres en Steven Gerrard (beiden Liverpool), die respectievelijk tweede en derde werden. Cesc Fabregas (Arsenal) won de verkiezing tot talent van het jaar.

De spelers van de Premier League brengen namens hun belangenorganisatie, de Professional Footballers' Association (PFA), hun stem uit. Deze verkiezing wordt hoger gewaardeerd dan die door de Britse media wordt georganiseerd.

Ronaldo, die de prijsuitreiking in Londen liet schieten omdat hij zich met Man United voorbereidt op het Champions League-duel met Barcelona van dinsdag: 'Als je het hele seizoen hard werkt en goed speelt, je bijdrage levert aan het team en je krijgt dan déze prijs, dan is dat een grote eer. Ik ben er erg blij mee, maar het is niet alleen míjn prijs, de andere spelers hebben mij erg geholpen.'

Op de Roll of Honour van de PFA staan twee Nederlandse spelers: Dennis Bergkamp (Arsenal) viel de eer in 1998 te beurt, vier jaar later gevolgd door Ruud van Nistelrooy (Manchester United).

Bekijk hier al onze video's