Gibraltar wil via CAS FIFA-erkenning afdwingen

Reacties

Gibraltar hoopt door de gang naar het internationaal sporttribunaal CAS erkenning door wereldvoetbalbond FIFA af te dwingen. Het kleine voetballandje werd door de Europese voetbalbond onlangs al wél als volwaardig gezien.

Gibraltar wil via CAS FIFA-erkenning afdwingen

Door de erkenning van de UEFA neemt Gibraltar, dat een kleine dertigduizend inwoners telt, nu deel aan de EK-kwalificatiecampagne. Doel is echter ook mee te gaan doen aan de kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2018 in Rusland.

Om ooit in aanmerking te komen voor deelname aan de WK-kwalificatiereeks is erkenning door de FIFA nodig. Op 21 en 22 mei dient in Lausanne de zaak van Gibraltar, dat vorig jaar september nog nul op rekest kreeg van de wereldvoetbalbond omdat het Britse overzeese gebied geen zelfstandig land zou zijn, zoals wel in de statuten van de FIFA als verplichting is opgenomen.

De behandeling van de zaak is een week vóór het FIFA-congres, waarbij ook gesproken zal worden over eventuele nieuwe leden. Mocht Gibraltar het gelijk aan zijn zijde krijgen, dan kan het land op 29 mei geaccepteerd worden als 210de lid van de wereldvoetbalbond en belandt het vervolgens in de koker voor de loting van 25 juli in Sint-Petersburg.

Deelname aan een eindtoernooi lijkt, ondanks de erkenning door de UEFA, nog mijlenver weg voor Gibraltar. In Groep D bezet de voetbaldreumes de zesde plek met nul punten na vier duels. De doelcijfers spreken boekdelen: 0-21. Polen (7-0), Ierland (7-0), Georgië (3-0) en wereldkampioen Duitsland (4-0) versloegen de hekkensluiter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.