Gibbs redt Arsenal tegen Spurs, Klopp lijdt eerste nederlaag

Reacties

Kieran Gibbs heeft als invaller een nederlaag van Arsenal tegen rivaal Tottenham Hotspur voorkomen. Jürgen Klopp is zijn ongeslagen status als Liverpool-manager kwijt.

Gibbs redt Arsenal tegen Spurs, Klopp lijdt eerste nederlaag

Arsenal – Tottenham Hotspur 1-1
Vier dagen na de 5-1 afstraffing tegen Bayern München wachtte Arsenal een nieuwe krachtmeting in de Noord-Londense derby tegen Tottenham Hotspur. Opnieuw liepen The Gunners voor rust achter de feiten aan. Dit keer profiteerde Harry Kane van een mooie pass van Danny Rose. Zo hielp de 22-jarige spits Tottenham aan een verdiende voorsprong.

Met Mathieu Flamini als invaller kreeg Arsenal na de hervatting wat meer grip op het duel. Olivier Giroud kreeg twee grote kansen om gelijk te maken, maar zijn eerste poging strandde op de lat en daarna kopte de Fransman uit kansrijke positie naast. Ook Tottenham liet zich niet onbetuigd en stichtte gevaar via Kane (voorlangs) en Toby Alderweireld (redding Petr Cech).

Deze missers braken Tottenham op, want een kwartier voor tijd kwam Arsenal op gelijke hoogte. Invaller Kieran Gibbs werkte een voorzet van Mesut Özil (foto boven naast Moussa Dembélé) binnen: 1-1. Voor de Duitse spelmaker was het de zesde competitiewedstrijd op rij waarin hij een assist afleverde, waarmee hij een Premier League-record pakte.

Het slotoffensief van Arsenal werd overleefd door Spurs, waardoor Manchester City koploper blijft. Arsenal heeft net als City 26 punten, maar staat op basis van doelsaldo tweede. Tottenham is de nummer vijf van Engeland.

Liverpool - Crystal Palace 1-2
Liverpool heeft een dure nederlaag geleden tegen Crystal Palace. Scott Dann maakte in de slotfase het verschil op Anfield door in twee instanties een corner achter Simon Mignolet te werken. In de eerste helft had Palace al een voorschot genomen op de stunt door een rake knal van Yannick Bolasie.

Nog voor rust trok Philippe Coutinho de stand gelijk voor Liverpool. De thuisploeg kreeg mogelijkheden op meer, maar liet na om deze te benutten. Dus is de eerste nederlaag van manager Jürgen Kloop bij zijn nieuwe werkgever een feit. Liverpool staat tiende in de Premier League, Palace is twee plekken hoger terug te vinden op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.