Tandeloos City bijt zich stuk op Villa bij debuut Garde

Reacties

Na zeven nederlagen op rij in de Premier League heeft Aston Villa bij het debuut van manager Rémi Garde een punt gepakt tegen Manchester City: 0-0. Na het vroege uitvallen van Wilfried Bony kon de ploeg van manager Manuel Pellegrini zonder spits opnieuw niet verbloemen dat uitwedstrijden niet het favoriete terrein is.

Tandeloos City bijt zich stuk op Villa bij debuut Garde

City morste de laatste twee duels op vreemde bodem ook al punten tegen Tottenham Hotspur (4-1) en Manchester United (0-0). Zondag kwam daar een nieuwe domper overheen in Birmingham. Dat Bony (foto) na 25 minuten naar de kant moest met een hamstringblessure, had daar alles mee te maken. Pellegrini moest met Jesús Navas immers een buitenspeler inbrengen als vervanger van de Ivoriaan.

Want behalve de eveneens met een hamstringblessure kampende Sergio Agüero heeft de Chileense coach van City met Kelechi Iheanacho nog slechts één echte spits in zijn selectie. De negentienjarige Nigeriaan kwam echter pas zes minuten voor tijd in het veld, nadat vooral Raheem Sterling en Kevin De Bruyne keer op keer hadden nagelaten de ban te breken.

Raheem Sterling kreeg de bal zelfs oog in oog met Brad Guzan niet voorbij de Amerikaanse doelman van Aston Villa, die met een ultieme reflex zijn doel schoon hield.
Raheem Sterling kreeg de bal zelfs oog in oog met Brad Guzan niet voorbij de Amerikaanse doelman van Aston Villa, die met een ultieme reflex zijn doel schoon hield.

De twee zomeraankopen scoorden dit seizoen allebei zes keer in officiële wedstrijden, maar bij afwezigheid van een een echte aanvalsleider had het peperdure duo (transferwaarde: 135 miljoen euro) niet het scorend vermogen waarnaar het tandeloze City op zoek was. Middenvelder Fernando was met een kopbal tegen de lat in de extra tijd nog het dichtst bij de winnende goal.

Daardoor pakte Garde in zijn eerste wedstrijd voor Villa, waar Leandro Bacuna vanaf de 72ste minuut meedeed, meteen zijn eerste punt. Desondanks blijven The Villans de hekkensluiter. City moet juist vrezen dat het de koppositie kwijtraakt, als Arsenal later deze zondag wint van Tottenham Hotspur. Geluk bij een ongeluk is wel dat Agüero na de interlandperiode mogelijk alweer fit is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.