Gevoelsmens Duplan verkiest Utrecht boven buitenland

FC Utrecht-trainer Jan Wouters kan ook komend seizoen beschikken over Edouard Duplan. De Franse aanvaller volgde zijn gevoel en is teruggekomen op zijn wens te vertrekken.

Gevoelsmens Duplan verkiest Utrecht boven buitenland

Duplan (30) speelde nadrukkelijk met de gedachte de Galgenwaard na drie jaar achter zich te laten. 'Ik wilde eigenlijk een nieuwe uitdaging aangaan, maar mijn gevoel zegt me om hier te blijven', vertelt hij op de website van FC Utrecht over zijn draai.

'Het gaat goed met de club en ik heb het naar mijn zin. Bovendien spelen we dit jaar in de Europa League. Toen ik er nog eens over nadacht, heb ik besloten om te blijven. Ik kon naar ploegen in Frankrijk, Australië en Engeland, maar ik wil hier blijven en belangrijk zijn.' Een nieuw contract voor twee jaar is het tastbare resultaat.

FC Utrecht ziet voor Duplan een mooie rol weggelegd. 'Juist voor dit jonge team is Edouard met zijn ervaring belangrijk', zegt Edwin de Kruijff, hoofd scouting en spelerszaken. 'Het is een goede voetballer en een geweldig mens. Dat hij clubs in Frankrijk en in de Engelse Premier League heeft afgezegd voor FC Utrecht, zegt veel over zijn band met de club en het publiek. Het kenmerkt het gevoelsmens Duplan.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen