Duplan verkiest nieuw avontuur boven verblijf bij Utrecht

Edouard Duplan vertrekt deze zomer bij FC Utrecht. De 29-jarige Fransman bereikte met zijn huidige werkgever geen akkoord over een nieuwe verbintenis en is na drie seizoenen in de Domstad bovendien toe aan een nieuwe uitdaging.

Duplan verkiest nieuw avontuur boven verblijf bij Utrecht

Duplan was dit seizoen slechts in tien van de 31 wedstrijden basisspeler bij de ploeg van trainer Jan Wouters. Desondanks valt het hem zwaar om Utrecht na zijn komst in de zomer 2010 te verlaten. 'Ik houd van de mensen hier, van het stadion en van de supporters', vertelt hij op de clubwebsite.

'Voetballen voor FC Utrecht is prachtig en heb ik altijd met enorm veel plezier gedaan. Toch moet ik er nu voor kiezen om mijn wens in vervulling te laten gaan door met mijn vriendin een volgende stap in het leven te maken, want zo zie ik het', aldus de speler die in Nederland begon bij RBC Roosendaal en vervolgens drie jaar voor Sparta Rotterdam uitkwam.

Omdat Duplan over enkele weken dertig wordt, heeft algemeen directeur Wilco van Schaik begrip voor de vertrekwens van de vleugelaanvaller. 'Hij is op een leeftijd aangekomen dat het nu voor hem moet gebeuren. Ik begrijp hem volkomen. Met een transfervrije status is Edouard interessant voor clubs, waardoor hij mogelijk elders invulling kan geven aan zijn wensen.'

Geld speelt volgens Van Schaik niet de belangrijkste rol bij de beslissing van Duplan. 'Een ervaren speler als Edouard kijkt op zo’n moment niet alleen naar de financiën, maar ook naar de toekomst buiten het voetbal, het avontuur en zijn naaste familie. Hij had het er ook moeilijk mee om deze beslissing uiteindelijk te nemen. Wij gaan in Edouard een fantastisch mens verliezen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen