'Gevoelige transfer-nederlaag tegen Watford toont onmacht Arsenal'

Reacties

Het zal voor Arsenal nog een hele toer worden om de selectie voor het volgende seizoen te versterken. In Engeland wordt een gevoelige nederlaag daarvoor nog maar eens als voorbeeld gebruikt.

'Gevoelige transfer-nederlaag tegen Watford toont onmacht Arsenal'

Arsenal had immers ook zijn zinnen gezet op de komst van Pape Gueye. De 21-jarige middenvelder van Le Havre koos evenwel voor een vijfjarig contract bij Watford. Met andere woorden: de voormalige Franse jeugdinternational verkoos de nummer zeventien, die mits het seizoen nog wordt voltooid zal moeten strijden voor handhaving, boven de nummer negen.

Het zegt volgens de Engelse kranten veel over de situatie van Arsenal. Watford nam Gueye transfervrij over en zijn contract zal per 1 juli gaan lopen. Ook The Gunners moeten het vanwege een gebrek aan middelen vooral zoeken in transfervrije spelers of huurdeals.

En als er dan eens vol overtuiging een transfersom op tafel gelegd kan worden, zal er creatief met die gelden omgesprongen moeten worden. Dat was vorig seizoen ook al zo. Zo sloot Arsenal met Lille een deal om het flinke bedrag voor Nicolás Pépé (tachtig miljoen euro) - die zijn belofte niet bepaald waarmaakte - in termijnen te betalen. William Saliba mocht bovendien, terwijl Arsenal achterin toch niet bepaald uitblonk in indrukwekkende opties, een jaar langer bij Saint-Étienne blijven.

Het is dus voor Arsenal niet te hopen dat er wederom een van Le Havre overgenomen speler uitgroeit tot een topper. In de havenplaats legden eerder spelers als Riyad Mahrez, Benjamin Mendy en Ferland Mendy de kiem voor een veelbelovende loopbaan. Als Gueye daar ook in slaagt, zou dat de nederlaag van Arsenal alleen maar gevoeliger maken.

Ondertussen zegt het ook wat over de ambities van Arsenal, dat onder manager Mikel Areta (foto) het geschonden blazoen weer wat wil oppoetsen. Hoewel ook de concurrenten de impact van de coronacrisis zullen voelen, wijst alles erop dat de Londenaren qua transferbudget geenszins mee kunnen met ploegen als Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Chelsea en wellicht zelfs enkele subtoppers. Dat Champions League-voetbal toch het mikpunt is ieder seizoen, komt nu nog door de kwaliteit in de selectie. Toch zal die doelstelling met de jaren steeds moeilijker worden.

Spelersprofiel

P. Gueye


Geboortedatum:
24 januari 1999
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Montreuil
Nationaliteit
Senegal
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Olympique Marseille
Nationaal team:
Senegal
Beste Arsenal sinds 2000: geen Lord Bendtner, maar wel Bergkamp en Henry
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Le Havre
Meer over Le Havre
Meer P. Gueye
Meer over P. Gueye
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.