CAS grijpt in na straf voor schijntransfer: toch Afrika Cup-vervolg voor Gueye

Reacties

Pape Gueye kan alsnog weer in actie komen tijdens het toernooi om de Afrika Cup. Het CAS heeft besloten dat de straf voor de 22-jarige Senegalees moet worden opgeschort.

CAS grijpt in na straf voor schijntransfer: toch Afrika Cup-vervolg voor Gueye
© Pro Shots

Zo heeft Gueye samen met zijn adviseurs, de Senegalese voetbalbond en zijn club Olympique Marseille succesvol stappen ondernomen tegen de sanctie die werd opgelegd door de FIFA. Hij kan voor Senegal weer in actie komen vanaf de derde wedstrijd in het Afrika Cup-toernooi en is direct na de interlandverplichtingen weer speelgerechtigd voor Marseille. Het internationale sporttribunaal oordeelde dat Gueye moet kunnen blijven spelen zolang er geen definitieve uitspraak is gedaan in de zaak.

Gueye kreeg vrijdag vlak voor de Afrika Cup-wedstrijd tegen Guinee te horen dat hij voor vier maanden geschorst was door de FIFA. De wereldvoetbalbond had hem die straf opgelegd nadat Watford naar de FIFA was gestapt. De Premier League-club kondigde in april 2020 de komst van Gueye aan, maar de middenvelder beweerde later niet naar Watford te willen en zijn advocaten stelden dat hij het voorcontract bij The Hornets had getekend onder druk van zijn oude zaakwaarnemer Bakari Sanogo.

Gueye vertrok in de zomer van 2020 transfervrij naar Marseille, tot grote frustratie voor Watford. Met een forse sanctie voor de speler deed de FIFA uitspraak in het voordeel van de Engelse club, maar L'OM ging in beroep. De verwachting is dat er over ongeveer drie maanden een definitieve uitspraak komt. Tot die tijd mag Gueye met dank aan het CAS gewoon weer in actie komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.